ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Σε δίκη για “παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση”, ο γυμνασιάρχης του 6ου γυμνασίου της Μυτιλήνης

Δίωξη κατά του διευθυντή του 60υ Γυμνασίου άσκησε, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, η εισαγγελία Μυτιλήνης. Ο Διευθυντής με απόφαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Συγκάλυπτε τον διαχειριστή του κυλικείου;

Η κατηγορία της “παράβασης καθήκοντος”προφανώς αφορά την στάση που κράτησε ο γυμνασιάρχης απέναντι στις καταγγελίες των γονέων των μαθητριών, οι οποίες υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από τον διαχειριστή του κυλικείου του σχολείου, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή

Οι γονείς κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι απευθύνθηκαν για το συμβάν στο διευθυντή του σχολείου, του έδειξαν μηνύματα, ο οποίος, όμως, κατά τις μάρτυρες δεν έπραξε αυτό που έπρεπε, συγκαλύπτοντας στην ουσία τον κατηγορούμενο. Ας σημειωθεί εδώ ότι ο εν λόγω διευθυντής, ο οποίος παραμένει και σήμερα διευθυντής στο ίδιο σχολείο, ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης εκτός της συζύγου του κατηγορουμένου.

Ας σημειωθεί επίσης ότι ο γυμνασιάρχης δεν αποδέχθηκε τα όσα έλεγαν οι γονείς, δήλωσε ότι αρνήθηκε να δει τα μηνύματα που ο επιχειρηματίας έστελνε στις μαθήτριες του, χαρακτήρισε δε εργατικό, καλό και ηθικό άνθρωπο τον καταδικασθέντα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι όπως η πολιτική αγωγή αποκάλυψε λίγους μήνες πριν τα γεγονότα, στα μέσα του 2011 ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει υπέρ του γυμνασιάρχη, σε διενεργηθείσα ΕΔΕ σε βάρος του με αντικείμενο κείμενα ακραίων πολιτικών θέσεων εκτός δημοκρατικού τόξου που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο!

Ο εθνικοσοσιαλιστής γυμνασιάρχης

Σε βάρος του γυμνασιάρχη έχει ήδη ξεκινήσει  επείγουσα ΕΔΕ που διατάχθηκε από  από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με το αν προκύπτουν ευθύνες του Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου της Μυτιλήνης σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητριών, ενώ η ΕΛΜΕ Λέσβου, με την ανακοίνωσή της που καλούσε την πολιτική ηγεσία να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες, σημείωνε ότι ο εν’ λόγω γυμνασιάρχης, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τη γενική συνέλευσή της.

Οπως έγραφε στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ «να υπενθυμίσουμε, με την ευκαιρία αυτή, ότι: α) και στο παρελθόν έχει καταγγείλει  η ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ τη στάση και τις πρακτικές  του συγκεκριμένου Δ/ντή, γνωστού για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του, που έχουν φέρει αναστάτωση στο χώρο της σχολικής κοινότητας και έχουν καταδικαστεί και β) Αυτή η καταγγελία προκάλεσε την αποχώρηση του από το  σωματείο μας.»

Ο εν’ λόγω καθηγητής, είχε απασχολήσει και παλαιότερα το φως της δημοσιότητας, όταν έκανε μήνυση σε δημοσιογράφο του νησιού μας, ο οποίος τον είχε αποκαλέσει «νεοναζί» και αυτό παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο διευθυντής του σχολείου είχε δηλώσει δημόσια ότι «είναι περήφανος που είναι εθνικοσοσιαλιστής».

Σημειώνουμε τέλος ότι  και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης ζήτησε με αναφορά του στη Βουλή την «άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας μαθητών από τη συμπεριφορά του εν λόγω διευθυντή».