ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Στο τέλος της εβδομάδας θα παραληφθούν οι 14 προκάτ αίθουσες για τα σχολεία

Στο τέλος της εβδομάδας θα παραληφθούν οι 14 προκάτ αίθουσες από το δήμο της Χαλκίδας και θα ξεκινήσει άμεσα η τοποθέτησή τους στα σεισμόπληκτα σχολεία. Όπως ενημέρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΥΠ χθες κατά τη συνάντηση του δημάρχου Λέσβου με τον υπουργό εσωτερικών οι 12 προκάτ σχολικές αίθουσες και οι δύο τουαλέτες για το σχολείο της Άντισσας θα φορτωθούν την Πέμπτη.

Ωστόσο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας που επίσης συμμετείχε στη συνάντηση αυτή τόνισε ότι δεν πρέπει να προτάσσεται σαν λύση η απογευματινή λειτουργία δημοτικών σχολείων . Ως συνήθως έλλειψη άλλων σχολικών αιθουσών προκρίνεται η λύση της  απογευματινής λειτουργίας γυμνασίων  και Λυκείων .

«Με την προμήθεια κι άλλων αιθουσών θα προσπαθήσουμε πολύ σύντομα κανένα σχολείο να μη λειτουργεί απόγευμα»  δήλωσε στην ΕΡΑ Αιγαίου  ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαλήνός.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός εσωτερικών δεσμεύθηκε ότι τα αρμόδια υπουργεία θα αναλάβουν τη χρηματοδότηση των μελετών αλλά και των εργασιών αποκατάστασης των 8 σχολείων που έχουν υποστεί σοβαρότερες ζημιές από το σεισμό της 12ης Ιουνίου. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι μηχανικοί της ΚΤΥΠ για να αναλάβουν την εκπόνηση μελετών των υπολοίπων πέντε σχολείων μεταξύ των οποίων το δημοτικό σχολείο Πολιχντίτου που θα δοθεί προτεραιότητα.