ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τρ. Αλεξιάδη. “Θετικό κλίμα για τον ΦΠΑ”

fpa_19

Συνάντηση είχαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από το Β. Αιγαίο, με τον Τρ. Αλεξιάδη, για τα θέματα του ΦΠΑ αλλά και άλλων φορολογικών διευκολύνσεων στα ακριτικά νησιά  που αντιμετωπίζουν προσφυγική κρίση.

Οπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους:

Σε σημερινή συνάντηση των Βουλευτών των νησιών του Β.Α. Αιγαίου Γιώργου Πάλλη Δημήτρη Σεβαστάκη, και Ανδρέα Μιχαηλίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών  κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, το κλίμα υπήρξε θετικό ως προς τα θέματα του ΦΠΑ αλλά και άλλων φορολογικών διευκολύνσεων στα ακριτικά νησιά  που αντιμετωπίζουν προσφυγική κρίση.

Μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης  θα υπάρξει η δυνατότητα  για επίτευξη του στόχου σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά μας, είχε απασχολήσει αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, ενώ για το ίδιο θέμα είχε απαντήσει παλαιότερα ο Τρ. Αλεξιάδης σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Χϊου κ. Μηταράκη.

Επίσης σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης είχε σημειώσει:

Σε σχέση με το μειωμένο ΦΠΑ, τόνισε ότι «οι δανειστές ήθελαν σχεδόν από την αρχή των μνημονίων να τον καταργήσουν. Η κυβέρνηση, αυτό που κατάφερε με την συμφωνία του Ιούλη, είναι αυτό να γίνει σε διάφορες φάσεις, κάτι που το έχουν δεχτεί οι δανειστές και είναι γνωστό ότι, όσον αφορά το νησί μας, αυτό είναι αποφασισμένο να γίνει σε επόμενη φάση».

Νέα δεδομένα που συνηγορούν για τη μη κατάργηση του, είναι για τον κ. Πάλλη οι σχετικές εκθέσεις του γραφείου προϋπολογισμού της Bουλής, που μαρτυρούν ότι τα έσοδα που θα έχει ο προϋπολογισμός από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών, είναι αμελητέα, ενώ συμπεριέλαβε και το προσφυγικό, ως μία παράμετρο. Άρα, «ας μην βιαστούν μερικοί να χαρακτηρίσουν αυτή την υπόθεση ως “τελειωμένη”, δηλαδή ότι ο μειωμένος ΦΠΑ, όσον τουλάχιστον αφορά το νησί μας, θα καταργηθεί», κατέληξε.