ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Συνάντηση Δημάρχου και ΚΕΔ για τις Οριογραμμές του Αιγιαλού στο Αφεντέλι

Στις 10.2.2017 έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού, στο Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Λέσβου (πρώην ΚΕΔ ή ΚΥΛ) Σύσκεψη, για το αίτημα ανάκλησης της χάραξης που περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ 36, τ.Δ΄, 14.2.2012 και καθορισμού νέων Οριογραμμών σύμφωνα με το από 5.7.2016 αίτημα του Συλλόγου μας, όπως το υιοθέτησε στις 26.7.2016 η Δημοτική Αρχή με το υπ’ Α.Π. 39827 έγγραφό της προς την ΚΥΛ (Κτηματική Εταιρία Λέσβου).

Στην Σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σ. Μ. Γαληνός, ο σύμβουλός του κ. Δ. Μπουρνούς, οι δικηγόροι του Δήμου κα Μ. Ταμτάμη και κ. Εμμ. Παπουτσής (μέλος και του ΔΣ της ΟΛΣΑ). Τον Σύλλογο των Απανταχού Ερεσίων «ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ» εκπροσώπησε ο πρ. Πρόεδρός του κ. Σ. Β. Πιπεράς. Από πλευράς του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας Λέσβου (πρώην ΚΕΔ Λέσβου ή ΚΥΛ) συμμετείχαν η Δ/ντρια του κα Ε. Μητρίτσα και ο κ. Στ. Δαλιακόπουλος.

Κατά την σύσκεψη που κράτησε 2 ½ ώρες, έγινε εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων και συμφωνήθηκε να υποβληθούν από πλευράς του κ. Δημάρχου γραπτώς οι προτάσεις του, που απηχούν και τις εκφρασμένες θέσεις του Συλλόγου μας, για να υπάρξει αντίστοιχα απάντηση της Κεντρικής Διοίκησης στην συνέχεια.

Θα πρέπει να τονιστεί πως σε ό,τι αφορά το αίτημά μας για επάνοδο της πορείας της μπλε οριογραμμής (Παλ. Αιγιαλού) στον αγροτικό δρόμο (ΦΕΚ 1220/ 25.11.92), οι θέσεις των δύο πλευρών έμειναν αμετακίνητες. Αντίθετα, σε ό,τι αφορά το ανέβασμα των άλλων δύο οριογραμμών της κόκκινης (Αιγιαλού ή χειμερίου κύματος) και της κίτρινης (Παραλίας) ώστε έτσι να αποδοθεί η μεγαλύτερη δυνατή έκταση αμμουδιάς στους λουόμενους, τα στελέχη του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας έδειξαν κατανόηση και επιφυλάχτηκαν να εξετάσουν με θετική διάθεση το θέμα, μόλις λάβουν τις γραπτές προτάσεις του κ. Δημάρχου.