ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

«Σόου» ο θάνατος από τα κανάλια που εξέθρεψαν τους «καλά του κάνανε»

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν… είδαν ή πέρασαν στα ψιλά…

 

«Η Ελλάδα από μέρος του προβλήματος, δύναμη που πρωταγωνιστεί»

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να συμμετάσχει στις διαδικασίες της 73ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. (αναλυτικά)

«Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει τον λαϊκισμό και τη λάσπη»

Τις προαναγγελίες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί «κατάργησης της αυτόφωρης διαδικασίας για τα περί Τύπου αδικήματα» και για τη μεταναστευτική πολιτική, σχολιάζει αιχμηρά το Μέγαρο Μαξίμου. (αναλυτικά)

Μιχ. Καλογήρου: Ο Μητσοτάκης κρούει ανοιχτές θύρες και στο θέμα του αυτοφώρου για τους δημοσιογράφους

«Έχει ήδη γνωστοποιηθεί ότι επίκειται η αναμόρφωση της διαδικασίας του αυτόφωρου εγκλήματος για συγκεκριμένες κατηγορίες πλημμελημάτων μετά την τελική επεξεργασία των σχεδίων των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για τους Ποινικούς Κώδικες», τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολιάζοντας τη «δέσμευση» Μητσοτάκη ότι «θα καταργήσει τη διαδικασία του αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου, δίνοντας προτεραιότητα στη γρήγορη εκδίκασή τους». (αναλυτικά)

Αλ. Τσίπρας: Ή θα δουλέψουμε μαζί ως Ευρωπαίοι ή θα δημιουργήσουμε φραγμούς φόβου και μίσους

Τα καίρια ευρωπαϊκά διλήμματα της σημερινής συγκυρίας, οι ελληνο-γερμανικές σχέσεις και το ελληνικό “comeback” αναλύονται σε άρθρο του Έλληνα πρωθυπουργού στην κυριακάτικη «Βελτ» (“WELT AM SONNTAG”), με την ευκαιρία συμπλήρωσης 70 χρόνων έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας. (αναλυτικά)

Τι λέει το πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου – Αντιδράσεις για το άγριο λιντσάρισμα

Δεν προσδιορίζεται στο πόρισμα των ιατροδικαστών η ακριβής αιτία του θανάτου του 33χρονου, ακτιβιστή της LBGTQ κοινότητας, Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο, κατά τη φερόμενη ως απόπειρα κλοπής κοσμηματοπωλείου στην Κάνιγγος (αναλυτικά)

Π. Κωνσταντινέας: Το μίσος φέρνει μίσος και όποιος το τρέφει είναι συνένοχος

Επίθεση από ομάδα περίπου 30 ατόμων δέχθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας έξω από το γήπεδο της Καλαμάτας. Mαξίμου: Οι φυσικοί αυτουργοί θα βρεθούν, οι ηθικοί αυτουργοί ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, τονίζει το Μαξίμου. Όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. Καταδικάζει το περιστατικό και η ΝΔ, καθώς και ΚΚΕ, Ποτάμι. (αναλυτικά)

Π. Καμμένος: Εξονυχιστικά ελεγμένα και με πλήρη διαφάνεια όλα τα κονδύλια που χρησιμοποίησε το ΥΠΕΘΑ για το μεταναστευτικό

Ο κ. Καμμένος ανέφερε πως από τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν από την ΕΕ για το μεταναστευτικό, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει διαχειριστεί περίπου 100 εκατομμύρια. (αναλυτικά)

Έκτακτο βοήθημα 2.000 ευρώ και άμεση στέγαση των φοιτητών σε ξενοδοχεία, ανακοίνωσε ο Κ. Γαβρόγλου

Τι ανακοίνωσε από την Κρήτη ο υπουργός Παιδείας (αναλυτικά)

Πρωτογενές πλεόνασμα 3.157 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2018. (αναλυτικά)

Εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού σε όλη τη χώρα

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής γ.γ υπουργείου Υγείας, ανέπτυξε αναλυτικά το θεσμό του οικογενειακού γιατρού. (αναλυτικά)

Ούτε διακόσιοι για τους τριακόσιους στη ναζιστική φιέστα της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες

Ούτε διακόσια άτομα δεν κατόρθωσε να κινητοποιήσει φέτος η Χρυσή Αυγή για την ετήσια ναζιστική φιέστα που διοργανώνει – με δάδες και ομιλία του Μιχαλολιάκου – στις Θερμοπύλες. Η φετινή εκδηλωση οργανώθηκε οριακά (υπήρξε ενδεχόμενο ακόμα και ματαίωσής της) στις 22/9/2018. (αναλυτικά)

Αποσύρθηκε το επαίσχυντο «γκάλοπ» της Τ. Στεφανίδου και του ΣΚΑΪ για τον δολοφονικό ξυλοδαρμό του Ζακ

Η γνωστή παρουσιάστρια για λογαριασμό του δικτύου ΣΚΑΪ και της εκπομπής «Μαζί Σου» διηνήργε γκάλοπ σχετικά με την αποδοχή ή μη του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου από καταστηματάρχη στην Ομόνοια. (αναλυτικά)

Χορήγηση voucher για όλα τα παιδιά σε πυρόπληκτες περιοχές

Με απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, εγκρίθηκε η υλοποίηση του προγράμματος «Χορήγηση θέσεων φροντίδας για βρέφη, νήπια και άτομα με αναπηρίες σε αντίστοιχες δομές σε πυρόπληκτες περιοχές», ύψους 270.000 ευρώ. (αναλυτικά)

Παραδόθηκε σε χρήση το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας μετά τις αποκαταστάσεις των ζημιών από τις πλημμύρες του 2016

Κατά την τελετή που έγινε σήμερα στην περιοχή, η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, τόνισε ότι δύο χρόνια μετά από τη θεομηνία του 2016, οι ζημιές αποκαθίστανται σταδιακά και τα έργα προχωρούν. (αναλυτικά)

Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το «δίχτυ προστασίας» για τους πιο αδύναμους

Παρεμβάσεις που διευρύνουν το «δίχτυ προστασίας» για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας χρηματοδοτεί με 17,7 εκατομμύρια ευρώ η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που επιβεβαιώνουν τη διαρκή στήριξή της στη δημόσια υγεία και αναδεικνύουν τη σταθερή επιλογή της να ενισχύει δράσεις υπέρ των πολιτών σε κρίσιμους για την κοινωνία τομείς. (αναλυτικά)