ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Την άμεση απομάκρυνση ασυνόδευτων ανηλίκων απο τη Λέσβο ζητεί η Κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο»

wmng9

Με επιστολή της στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσα, επικεφαλής του Συντονιστικού της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, η Κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» ζητά την «άμεση απομάκρυνση των ασυνόδευτων ανηλίκων από τη Λέσβο και τη μεταφορά τους σε κατάλληλο περιβάλλον στην ηπειρωτική χώρα».

Όπως σημειώνεται στη σχετική επιστολή «κατά τις χτεσινές βιαιότητες στη Μόρια, τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο η ακεραιότητα 90 ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών που κρατούνται εκεί».

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Δευτέρας, τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα μεταφέρθηκαν επειγόντως σε ασφαλή χώρο και συγκεκριμένα στη δομή του ΠΙΚΠΑ για διανυκτέρευση.

«Είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να επιστρέψουν στη Μόρια με ασφάλεια. Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να παραμείνουν στο ΠΙΚΠΑ ενώ η κατασκευή δομής για ανηλίκους στην Αγιάσο έχει ματαιωθεί» προστίθεται στην επιστολή της Κίνησης πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», η οποία καταλήγει: «Εμείς, τα μέλη της Κίνησης που μήνες τώρα στηρίζουμε συνεχώς αυτά τα παιδιά με διάφορους τρόπους, κάνουμε έκκληση: Σώστε τα παιδιά».

Πηγή: ΑΜΠΕ