ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Την Κυριακή η “γιορτή του κάστανου στην Αγιάσο

giortikastanoy

Την προσεχή Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016, η Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου και άλλοι συνεργαζόμενοι φορείς (Αναγνωστήριο «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Αγιάσου, Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Αγιάσου «Ο ΕΡΜΗΣ», Αγροτικός Σύλλογος Αγιάσου, Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος Αγιάσου «Ο ΣΑΤΥΡΟΣ», Πρόσκοποι Λέσβου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) Μυτιλήνης) συνδιοργανώνουν στην Αγιάσο την 13η ΓΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ.

Αναλυτικότερα:

Από τις 9 πμ θα ανάψουν στις εισόδους και στα κεντρικά μέρη του χωριού οι φωτιές στις παραδοσιακές φουφούδες και στα καζάνια για το ψήσιμο και το βράσιμο των κάστανων, που θα προφέρονται στον κόσμο μαζί με ούζο και κρασί.

Στην Πλατεία Αγοράς θα παίζουν τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου παραδοσιακούς σκοπούς.

Στην Πλατεία Δημαρχείου θα στηθεί περίπτερο της Ποτοποιίας Ούζου Δ. Γιαννατσή, που θα διαθέτει το εξαιρετικό λικέρ «Καστανέλλι», το οποίο παράγεται από ούζο Πλωμαρίου, αγιασώτικο κάστανο και μέλι του καστανιώνα.

Στις 12 μ. από την Πλατεία Δημαρχείου θα ξεκινήσουν οι ομάδες περιπατητών που θα κάνουν πεζοπορικές διαδρομές στον καστανιώνα.

Στο πλαίσιο της Γιορτής θα λάβουν χώρα δραστηριότητες των Προσκόπων Λέσβου και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) Μυτιλήνης.

Το Λαογραφικό Μουσείο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου και το Δημοτικό καρναβαλικό Μουσείο θα είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες.