ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 7/7)

Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν… βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά…

 

Ερωτηματικά για τη στάση της ΝΔ στην εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ – «Λάθος εκτιμήσεις για τον ΔΟΛ» παραδέχεται η Alpha Bank

Συνεχίστηκε σήμερα, Πέμπτη, με την εξέταση του εκπροσώπου της Alpha Bank, Δημ. Ματζούνη, η Εξεταστική Επιτροπή «για τη Διερεύνηση της Νομιμότητας της Δανειοδότησης των Πολιτικών Κομμάτων, καθώς και των Ιδιοκτητριών Εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τα Τραπεζικά Ιδρύματα της Χώρας». (αναλυτικά)

 

Αποκάλυψη Χατζηνικολάου: Plan B συζήτησε και η κυβέρνηση Παπαδήμου

Την αποκάλυψη ότι plan B συζήτησε και η κυβέρνηση Παπαδήμου έκανε μέσω της εκπομπής του στονrealfm 97,8 ο Νίκος Χατζηνικολάου. (αναλυτικά)

Aπάντηση Ν. Φίλη σε δημοσιεύματα για τα συγγράμματα: Αλήθεια, τι θέλουν επιτέλους;

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα μερίδας του τύπου, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης δήλωσε: Μειώνουμε τη δαπάνη για τα πανεπιστημιακά συγγράμματα και έτσι εξοικονομούμε χρήματα για τη φοιτητική μέριμνα και μας λένε ότι κόβουμε τα βιβλία από τους φοιτητές. Αν δεν το κάναμε, θα κατηγορούμαστε ως υπέρμαχοι του σπάταλου κράτους. (αναλυτικά)

 

ΟΟΣΑ: Η απασχόληση στην Ελλάδα αυξήθηκε 2,1% το 2015 – Προβλέπεται το ίδιο για το 2016 και το 2017

Η απασχόληση στην Ελλάδα αυξήθηκε 2,1% το 2015 και προβλέπεται να αυξηθεί με τον ίδιο ρυθμό το 2016 και το 2017, σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης (Employment Outlook 2016) του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. (αναλυτικά)

Mέτρα ελάφρυνσης του χρέους προτείνει ο Ρέγκλινγκ

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες τις προτάσεις του για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού. (αναλυτικά)

 

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας

Τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου, ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε 17 δήμους θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, η οποία σε πρώτη φάση αφορά 3.737 ανέργους. Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν, από τις 12 το μεσημέρι της 11ης Ιουλίου και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιουλίου, να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (ονομασία χρήστη και συνθηματικό). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε έναν και μόνο δήμο και για μία και μόνο ειδικότητα. (αναλυτικά)

 

Κάρτα ανεργίας και για τους ανέργους που καταρτίζονται σε ΙΕΚ

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και να έχουν κάρτα ανεργίας όσο καταρτίζονται σε ΙΕΚ, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη. (αναλυτικά)

 

Αύξηση των κονδυλίων του αναπτυξιακού νόμου προανήγγειλε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομίας

Εάν υπάρξουν πολλές αιτήσεις υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο θα διαπραγματευθούμε την αύξηση των ποσών που προβλέπονται για ενισχύσεις και θα μεταφέρουμε κονδύλια από το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ, ανέφερε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Λόης Λαμπριανίδης μιλώντας σε συνέδριο για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. (αναλυτικά)

 

Με 4,9 εκατ. ευρώ ενισχύονται 25 επενδυτικά σχέδια στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων

Εγκρίθηκε η πληρωμή, ύψους 4,9 εκατ. ευρώ, της δημόσιας ενίσχυσης για 25 επενδυτικά σχέδια στον τομέα της μεταποίησης γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων μετά από σχετικές αποφάσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου. (αναλυτικά)

 

ΣΚΑΪ: Ας πούμε και μια αλήθεια!

Ο Μπογδάνος δεν κρύβεται! «Δεν θα τους αφήσουμε να κυβερνούν 50χρόνια»

Στην εκπομπή “ΣΚΑΪ στις 6” της Τετάρτης 6/7 ο… «Μέγας» Κωνσταντίνος δεν μπόρεσε να κρατηθεί και αποκάλυψε το -γνωστό τοις πάσι- επικοινωνιακό σχέδιο.

“Δεν θα τους αφήσουμε να κυβερνούν 50χρόνια” είπε και ξαναείπε και φυσικά, απευθυνόμενος στον ομοτράπεζό του, Άρη Πορτοσάλτε, δήλωσε ότι αυτός τον καταλαβαίνει…

Ας μη γελιέται, όμως… Κι εμείς τον έχουμε καταλάβει από καιρό. Μόνο που τόσο απροκάλυπτα να αποποιείται κάποιος “στον αέρα” τον ρόλο του δημοσιογράφου και να υιοθετεί τον ρόλο του προπαγανδιστή και επιβουλευόμενου την κυβέρνηση δεν το είχαμε ξαναδεί! Εύγε για την ειλικρίνεια!