ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Το «κάψανε» στα κανάλια

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν… είδαν ή πέρασαν στα ψιλά…

 

«Ο Μητσοτάκης δεν θέλει προληπτική γραμμή, θέλει μνημόνιο»

Τα ερωτήματα που άφησε αναπάντητα ο πρόεδρος της ΝΔ και η κατάρρευση του «αφηγήματος» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την αποτίμηση κυβερνητικών πηγών για τη συζήτηση στη Βουλή. (αναλυτικά)

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα τελειώνει με τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018

H τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής στην προ ημερησίας συζήτηση για τα κρίσιμα θέματα της οικονομίας και το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή. (αναλυτικά)

 

Ευκλ. Τσακαλώτος: Στο κέντρο του ολιστικού σχεδίου ο κόσμος της εργασίας

«Η τεχνική συμφωνία τελείωσε πριν από λίγες ημέρες, έχουμε έναν μήνα για τα προαπαιτούμενα, η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται, σχεδόν έχει καταλήξει και ξέρουμε πως θα είναι ποιοτικά η μεταμνημονιακή παρακολούθηση με το άρθρο 472», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την έναρξη της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση Προ Ημερησίας Διατάξεως. (αναλυτικά)

 

Γ. Δραγασάκης: Το σχέδιο για την ανάπτυξη βρίσκεται σε ρήξη με το παρελθόν και τον νεοφιλελευθερισμό

«Το σχέδιο για την ανάπτυξη βρίσκεται σε ρήξη με το παρελθόν και σε αντιπαράθεση με τον νεοφιλελευθερισμό» ανέφερε μιλώντας στη συζήτηση αρχηγών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. (αναλυτικά)

Στέλεχος της ΝΔ Κοζάνης αποκαλεί «Σκοπιανό» τον Μπουτάρη και λέει ότι «πήγαινε γυρεύοντας»

Ο Ιωάννης Σαντετσίδης, στέλεχος της ΝΔ Κοζάνης και υποψήφιος για γραμματέας της νομαρχιακής αποκαλεί «σκοπιανό» και «Μπουτάρωφ» τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και επικροτεί τη φασιστική επίθεση εναντίον του. (αναλυτικά)

«Του φέρθηκαν με αξιοπρέπεια κιόλας»: Εκτός ΟΝΝΕΔ ο πρόεδρος της Πέλλας

Εκτός νεολαίας της ΝΔ θέτει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, τον πρόεδρο της οργάνωσης στην Πέλλα. (αναλυτικά)

Τι απαντά η Όλ. Γεροβασίλη στον Στ. Θεοδωράκη για την ηλεκτρονική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

«Κύριε Στ. Θεοδωράκη, μάλλον δεν τα παρακολουθείτε στενά», απαντά η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στην κριτική του επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, σήμερα στη Βουλή. (αναλυτικά)

Έκκληση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη διεθνή κοινότητα για δίκαιη λύση στο Παλαιστινιακό

Κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να αναλάβει «άμεσες πρωτοβουλίες για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου» σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Παλαιστίνη, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Αριστερά σε συνέχεια των δραματικών γεγονότων στα σύνορα της Γάζας. (αναλυτικά)

Β. Ντομπρόβσκις: «Όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το ελληνικό πρόγραμμα εμπρόθεσμα»

Σε ερώτηση εάν το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής θα ολοκληρωθεί στις 20 Αυγούστου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απάντησε: «Πιθανότατα ναι. Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και θα έλεγα ότι συνολικά το πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η Ελλάδα έχει υπερβεί μάλιστα τους δημοσιονομικούς στόχους». (αναλυτικά)

Die Welt: «Κάνοντας την Ελλάδα και πάλι μεγάλη»

Στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ της Die Welt, υπό τον τίτλο «Κάνοντας την Ελλάδα και πάλι μεγάλη». (αναλυτικά)

Υπερδιπλασιασμός του εγκληματικού προϊόντος που δέσμευσε η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσα στα τέσσερα χρόνια

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν, από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στοιχεία για το εγκληματικό προϊόν που δεσμεύτηκε μετά από τις έρευνες της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες. (αναλυτικά)

Στο «σκαμνί» τον Ιούνιο o «παπάς των σκανδάλων» του Γηροκομείου Αθηνών

Ο «παπάς των σκανδάλων», όπως τον αποκαλούν στο γηροκομείο, αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, ενώ για πρώτη φορά, στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Τόσο η έκθεση όσο και τα σχετικά έγγραφα διαβιβάζονται στον αρμόδιο εισαγγελέα ώστε να καταστεί «εφικτή η διερεύνηση για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες». (αναλυτικά)

Σύγχρονο πλαίσιο για εξωστρεφείς ΕΠΕ γραμμένο επιτέλους (!) στη δημοτική

Μεγαλύτερη ευελιξία, εξωστρέφεια, αλλά και σαφήνεια -καθώς το ισχύον πλαίσιο περιλάμβανε διατάξεις που συντάχθηκαν κατά την πρώτη μετεμφυλιακή περίοδο της Ελλάδας, αποκτούν οι ΕΠΕ με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και ανέλυσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Δημήτρης Αυλωνίτης. (αναλυτικά)

Αποζημιώσεις 5,5 εκατ. ευρώ περίπου θα πληρώσει αύριο ο ΕΛΓΑ

Στους λογαριασμούς 6.645 δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων θα βρίσκονται αύριο αποζημιώσεις ύψους 5.436.412,98 ευρώ. Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, το ποσό αφορά την εκκαθάριση των αποζημιώσεων ζημιών από διάφορα ζημιογόνα αίτια, στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, που συνέβησαν εντός του 2017. (αναλυτικά)

Κατά 2,5% αυξήθηκε ο δείκτης κύκλου εργασιών του χονδρικού εμπορίου

Τα στοιχεία για το α’ τρίμηνο του 2018. (αναλυτικά)