ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Υπάρχει τυφώνας «Πάνος»;

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν… είδαν ή πέρασαν στα ψιλά…

«Να μην κρύψουμε κάτω από το χαλί τις διαφορές»: Τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας για τις γερμανικές επανορθώσεις, επανέλαβε ο Αλ. Τσίπρας

Για μία νέα αρχή στις ελληνογερμανικές σχέσεις, που θα αφήνει πίσω όσα δηλητηριάζουν τις διμερείς σχέσεις, χωρίς να κρύβει «κάτω από το χαλί» τις διαφορές που έρχονται από το μακρινό παρελθόν, οι οποίες πρέπει να επιλυθούν με βάση το διεθνές δίκαιο, μίλησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταινμαιερ, στο Μέγαρο Μαξίμου – Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τη συνάντηση. (αναλυτικά)

 

Τι συζητήθηκε στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνεδρίασης της Κ.Ε. το Σαββατοκύριακο

Με αντικείμενο την προετοιμασία της ερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα. (αναλυτικά)

 

«Ο κ. Μητσοτάκης, όταν κάνει δηλώσεις στο autocue, να μην κοιτάει το είδωλό του στον καθρέφτη»

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφού έστειλε στα καφέ των Βρυξελλών το ισχυρό του τζόκερ, την εκπρόσωπό του, κ. Σπυράκη, προκειμένου να καθησυχάσει τον κ. Ζάεφ ότι είναι υπέρ της λύσης, στη συνέχεια εντός Ελλάδας άλλαξε γραμμή για χάρη του αρλεκίνου των τηλεπαραθύρων, ακροδεξιού αντιπροέδρου του, κ. Γεωργιάδη» σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο τύπου Πρωθυπουργού. (αναλυτικά)

«Έχει τυφώνα, αλλά δεν λέγεται “Πάνος”, λέγεται “Michael”», σχολίασε χιουμοριστικά ο Αλ. Τσίπρας

«Έχει τυφώνα, αλλά δεν λέγεται ‘Πάνος’, λέγεται ‘Michael’”, σχολίασε χιουμοριστικά ο Αλ. Τσίπρας μετά την ΠΓ, ερωτηθείς αν έχει μιλήσει με τον κ. Καμμένο. (αναλυτικά)

Μοσκοβισί: Τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται εκτός προγράμματος είναι ελεύθερη να καθορίσει την πολιτική της

«Η Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια σκληρής λιτότητας βγήκε από το πρόγραμμα διάσωσης και είμαι πραγματικά ευτυχής που άφησε πίσω της το πρόγραμμα αυτό. Η κατάσταση λοιπόν καλυτερεύει» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί. (αναλυτικά)

«Η διπλή διασύνδεση της Κρήτης θα λύσει οριστικά το ενεργειακό της πρόβλημα»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης παραχώρησε σήμερα, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης, συνέντευξη Τύπου με θέμα «Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης», παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ, Μάνου Μανουσάκη. (αναλυτικά)

«Ο Ζάεφ φέρεται να εξασφάλισε την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη συνταγματική αναθεώρηση»

«Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις γιατί αυτή (η συμφωνία των Πρεσπών) είναι μοναδική ευκαιρία. Να αναλάβετε ευθύνη για να αδράξουμε τη μοναδική αυτή ευκαιρία” είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο Ζάεφ. (αναλυτικά)

Κρ. Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ έκανε λάθη στην Ελλάδα

Στην παραδοχή πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα προχώρησε σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. (αναλυτικά)

«Σοφή» η απόφαση να συμπεριληφθεί στο προσχέδιο προϋπολογισμού η μη περικοπή των συντάξεων

“Σοφή” χαρακτήρισε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμπεριλάβει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019 τη μη περικοπή των συντάξεων ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτο Γκουαλτιέρ. (αναλυτικά)

«Νομικά αδύνατο να γίνει η μεταβίβαση των μουσείων στο Υπερταμείο»

«Ατόπημα» και «φιέστα που δεν έχει το παραμικρό ψήγμα αλήθειας και η οποία πολύ σύντομα θα λήξει», χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς περί ξεπουλήματος των μουσείων της χώρας, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά. (αναλυτικά)

Με «αποκλειστική ευθύνη» της διοίκησης, η διαδικασία αποπομπής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ξεκινάει η διαδικασία αποπομπής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον διεθνή οργανισμό, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά από έναν χρόνο, όπως είπε στο «Πρακτορείο Fm 104,9» ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο Υγείας, δεδομένου ότι ενδιαφέρεται για τη συνέχιση της ανθρωπιστικής δράσης του, έκανε τα πάντα και θα κάνει όποια προσπάθεια χρειαστεί, για τη σωτηρία του – Άγνοια δηλώνει από την πλευρά της η διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. (αναλυτικά)

«Τελευταίο αντίο» από πλήθος κόσμου στον «ήρωα του Αιγαίου», Κυριάκο Παπαδόπουλο

Εκατοντάδες πολίτες της Μυτιλήνης αποχαιρέτησαν σήμερα το απόγευμα από το ναό του Αγίου Θεράποντα, τον υποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο. Το στέλεχος του Λιμενικού Σώματος της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και του καθήκοντος που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή χθες μετά τα μεσάνυχτα από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία μόλις 44 ετών. Nωρίτερα, στο σκάφος του, ΠΛΣ 602, το Λιμενικό Σώμα αποχαιρέτησε στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης τον κυβερνήτη του, υποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο. (αναλυτικά)

Επιμένει ρατσιστικά η ΕΛΜΕ Λέσβου στη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης»

Επιμένει η προσκείμενη στη ΔΑΚΕ πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου στην απόφαση της να προκρίνει τη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού. Σήμερα μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση της συνεδρίασης της 17ης Οκτωβρίου την οποία δεν είχε δημοσιοποιήσει επίσημα αν και κυκλοφορούσε μεταξύ μελών του σωματείου. (αναλυτικά)

Έχει «ποινικές διαστάσεις» η μαύρη τρύπα των «μυστικών κονδυλίων» στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Όλοι οι απολογισμοί των ετών 2010-2014 ήταν καθ’ ομολογία ψευδείς, καθώς δεν προβλέπεται στον κανονισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ κατάλογος «ειδικών δαπανών», από τα ευρήματα των ορκωτών ελεγκτών προκύπτει μία «αρνητική διαφορά» 87,1 εκατ. ευρώ που έχει ποινικές διαστάσεις και οι εποπτεύοντες υπουργοί έπρεπε να έχουν ελέγξει και πιθανώς καταγγείλει τα εμφανή κενά, είπε ο επικεφαλής της εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. Για την περαιτέρω διερεύνηση αυτής της «τρύπας», το ένα σκέλος αφορά ατομικά την κ. Πολύζου που φαίνεται να έχει αποκρύψει αυτό το γεγονός και το δεύτερο τις διοικήσεις και τον εποπτεύοντα υπουργό, ο εισαγγελέας στον οποίο θα πάει τελικά το πόρισμα της επιτροπής, πιστεύω να πράξει τα δέοντα, όπως είπε χαρακτηριστικά. (αναλυτικά)

Το «σκανδαλωδώς ελλιπές ιατροδικαστικό πόρισμα» και η περιύβριση νεκρού

«Σοκάρουν οι χειροπέδες σε έναν άνθρωπο νεκρό ή ημιθανή. Είναι περιύβριση νεκρού. Νωρίτερα, από τον ασύρματο της ΕΛΑΣ ακούγεται ο ένας από τους αστυνομικούς να αναφέρει πως ο Ζακ ‘μάλλον είναι νεκρός’». Ο ειδικός Παθολόγος Μανώλης Φραγκάκης στις «ιστορίες που γράφουν Ιστορία» Στο Κόκκινο, με τη Τζούλυ Τσίγκα. Και ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης συγκεντρώνει μαρτυρίες, νέα στοιχεία και πολλές απορίες από την «ελλιπέστατη δικογραφία» και το «σκανδαλωδώς ελλιπές ιατροδικαστικό πόρισμα» όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Φραγκάκης. (αναλυτικά)

Περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας, στο 19% τον Ιούλιο

Στο 19%, μειώθηκε τον Ιούλιο 2018 η ανεργία έναντι 20,9% του Ιουλίου 2017 και από το 19,1% τον Ιούνιο 2018, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. (αναλυτικά)

Προγράμματα Άθλησης για Όλους στους δήμους: Υπεγράφη η ΚΥΑ για την πρόσληψη πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής

Εγκρίθηκε η πρόσληψη Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με σκοπό την στελέχωση των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών, που θα υλοποιήσουν Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) την περίοδο 2018-19. (αναλυτικά)

8η πληρωμή έκτακτης ενίσχυσης σε πυρόπληκτους συνταξιούχους

Νέα καταβολή 184 διπλών συντάξεων και μερισμάτων, ύψους 350.423,70€ σε δικαιούχους συνταξιούχους, βάσει αιτήσεων, στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική στις 23 Ιουλίου 2018. (αναλυτικά)

Άμεσες εργασίες αποκατάστασης στο 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης της οροφής σε αίθουσα του 1ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων, καθώς και ο συνολικός έλεγχος των εγκαταστάσεων του σχολείου, μετά την αποκόλληση και πτώση τμήματος του επιχρίσματος. (αναλυτικά)

Οι θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας για την ισότητα των φύλων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, μεταξύ άλλων, επεκτάθηκε η άδεια και τα επιδόματα μητρότητας και στις γυναίκες που εμπλέκονται στη διαδικασία παρένθετης μητρότητας, εργαζόμενες και αυτοαπασχολούμενες.  (αναλυτικά)

ΟΠΕΚΑ: Έναρξη προγράμματος παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε 1.250 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες

Σε κάθε μία από τις πολύτεκνες μητέρες που πληρούν τις προϋποθέσεις, θα καταβληθεί χρηματικό βοήθημα, ύψους 1.000 ευρώ. (αναλυτικά)

Επιχορηγήσεις ύψους 735.000 ευρώ σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης, ύψους 735.000 ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να επιχορηγηθούν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων «ΠΑΠΑΦΕΙΟ» Θεσσαλονίκης και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας (ΝΠΔΔ), για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους για το 2018. (αναλυτικά)