ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

101 προσλήψεις στο ΕΣΥ για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια

koinwniko-iatreio-aftodioikisi

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η κατανομή για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 101 θέσεων τακτικού προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, σε φορείς του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2016. Τέσσερις από τις 101 θέσεις αφορούν το Βοστάνειο

Οι θέσεις αυτές αποτελούν τμήμα της συνολικής προκήρυξης των 985 μόνιμων νοσηλευτών, παραϊατρικού και υγειονομικού προσωπικού που για πρώτη φορά προκηρύχθηκαν στο ΕΣΥ μετά από 6 χρόνια.

Μετά την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 4Κ/2015, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για το διορισμό του προσωπικού. «Όπως προβλέπεται από το νόμο», τονίζει η Αριστοτέλους, «σε εξαιρετικές περιπτώσεις για την κάλυψη ιδιαίτερης σημασίας επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, επιτρέπεται η πρόσληψη των προσωρινά διοριστέων υποψηφίων έως ότου εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων».

Οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Υγείας καλούν τους ενδιαφερόμενους να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψής τους και να αναλάβουν υπηρεσία στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιείται το πρώτο μικρό αλλά σημαντικό βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό», σημειώνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, «βήμα που θα συμπληρωθεί με τη 2η δέσμη των 2.440 προσλήψεων που ακολουθεί και αφορά μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων».