ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

14/2/18: Επικίνδυνες προκλήσεις

Χρειαζόταν κάτι μεγάλο για να υποβιβαστεί η υπόθεση Novartis στην ντόπια ειδησεογραφία και αυτό έγινε χθες με τη μορφή επεισοδίου στα Ίμια, έτσι σήμερα τα πρωτοσέλιδα μονοπωλεί η ένταση που προκαλεί στο Αιγαίο (και στην ΑΟΖ Κύπρου) η Τουρκία.

Η Καθημερινή γράφει «Η Άγκυρα φλερτάρει με θερμό επεισόδιο«, τα Νέα «Φωτιά στο Αιγαίο βάζει ο Ερντογάν», το Έθνος «Ο παραβάτης του Αιγαίου», η Εφημερίδα των Συντακτών για «Επικίνδυνα νταηλίκια στο Αιγαίο», η Αυγή για «Τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο», ο Φιλελεύθερος για «Βάναυση πρόκληση στο Αιγαίο», ο Ριζοσπάστης προειδοποιεί πως «Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ δεν εγγυάται καμιά ασφάλεια στους λαούς«. Εδώ όλες οι εξελίξεις με συνεχή ενημέρωση για το θέμα, εδώ μια ανάλυση από τον Γεν. Δ/ντή του ΕΛΙΑΜΕΠ, εδώ από τον διεθνολόγο Άγγ. Συρίγο, και εδώ πώς είδε το θέμα ο γερμανικός τύπος.

Σε άλλα θέματα, ο Ελεύθερος Τύπος  γράφει για «Μπαράζ αλλαγών σε Λύκεια και ΑΕΙ» (με επικείμενο σχέδιο νόμου του Υπ. Παιδείας) και η Δημοκρατία αναρωτιέται «Τι πίνει ο κυρ Γιάννης;» για τις δηλώσεις Μπουτάρη που παραθέσαμε χθες για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Στα οικονομικά, η Ναυτεμπορική έχει πρωτοσέλιδο «Προγράμματα 300 εκατ. «φέρνει» ο αναπτυξιακός«.

Για να μην ξεχνάμε τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, εδώ βρίσκεται μία καλή σύνοψη των χθεσινών-σημερινών εξελίξεων (σε επίπεδο βασικά Εισαγγελίας Διαφθοράς). Τρία από τα άλλα θέματα που έδωσαν «χτυπήματα» στις πρώτες σελίδες, είναι η δημοσκοπική (και όχι μόνο) κατάρρευση των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία, λίγες μόνο μέρες μετά την πρόοδο στον σχηματισμό κυβέρνησης, η επιβεβαίωση πως το διαβόητο 1 εκατ. του Τσουκάτου από τη Siemens κατέληξε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο τέταρτος θάνατος κρατουμένου μέσα σε ελάχιστες μέρες…