ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

19/12: Δικαστές και τραπεζίτες

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα εστιάζουν, στην πλειοψηφία τους, αφενός στη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε στην ουσία την υποβολή δηλώσεων “Πόθεν Έσχες” για όλους τους υπόχρεους –και όχι μόνο για τους δικαστές, από τους οποίους ξεκίνησε η ιστορία- και αφετέρου στη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών όπου συζητήθηκε και το θέμα των πλειστηριασμών.

Και τα δύο θέματα συνδυάζει, όπως κάναμε κι εμείς, το πρωτοσέλιδο των Νέων –αν και το κάνει με τρόπο παραπλανητικό ως συνήθως, καθώς, πρώτον, όπως σημειώνει η ΕφΣυν, εδώ έχουμε μάλλον μια υπονομευτική παρέμβαση της δικαστικής εξουσίας στο έργο της εκτελεστικής παρά το αντίθετο, και δεύτερον, με τους τραπεζίτες δεν υπήρξε καμία σύγκρουση, αλλά προσπάθεια και έκκληση για συνεννόηση (είναι χαρακτηριστικό πως η, ομόσταυλη με τα Νέα, Ελευθερία, έχει πρωτοσέλιδο τίτλο “Ικέτης στους τραπεζίτες” –και “ικέτης” και “σύγκρουση” αποκλείεται, και στην περίπτωση των φυλλάδων αυτών, το “τίποτε από τα δύο” είναι πιθανότερο). Και αυτή η προσπάθεια συνεννόησης απέχει βέβαια πολύ από την “απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας” που διακηρύσσει η Αυγή στο πρωτοσέλιδό της. Εξ ου και η νέα παρέμβαση Φίλη, που οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες δεν άφησαν να πέσει κάτω.

Το Έθνος δημοσιεύει δημοσκόπηση της Κάπα Research που είναι αρκετά ενθαρρυντική για τον ΣΥΡΙΖΑ, και την αναδημοσιεύουν και τα Μπλόκια σε άλλο σημείο. Η Καθημερινή, πάντα “ευαίσθητη” (άχου τη μωρέ) στα θέματα της παιδείας, βλέπει κυβερνητική προεκλογική παροχολογία, ενώ ο Ελεύθερος Τύπος φωνάζει για κρυφές μειώσεις στους μισθούς των ΔΥ μέσω αύξησης των εισφορών. Τέλος, η Ναυτεμπορική κάνει πρωτοσέλιδο τα συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης του ΙΟΒΕ για την επιχειρηματικότητα (δείτε σχετικά εδώ).