ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

20/03/2018: Λίγο από όλα…

Τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης έχουν λίγο από όλα. Ας τα δούμε λοιπόν ξεφυλλίζοντας.

Στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για τους δύο κρατούμενους στρατιωτικούς εστιάζει η Καθημερινή («Έντονο παρασκήνιο για τους δύο»). Την αύξηση του αριθμού των εισακτέων προβάλλουν τα Νέα («Αυξάνουν τον αριθμό των εισακτέων»), με τον υπέρτιτλο «Και οι Πανελλαδικές στον χορό των παροχών» -παρότι η άυξηση αφορά τμήματα της περιφέρειας και σχολές χαμηλού ενδιαφέροντος, και παρότι βέβαια και τα ίδια τα Νέα ξέρουν πολύ καλά ότι η είδηση «πουλάει», γι’ αυτό και αφενός την κάνουν πρωτοσέλιδο και αφετέρου δεν την έχουν ανοιχτή στο σάιτ τους, ώστε να αγοραστεί επί τούτου το έντυπο!

Το Έθνος και ο Ελεύθερος Τύπος διαλέγουν ως πρώτο θέμα την εγκύκλιο που προβλέπει περικοπές σε συνταξιούχους που εργάζονται, αν και το κάνουν από αντιδιαμετρικές οπτικές: το μεν Έθνος εστιάζει στο «Ποιοι γλιτώνουν τις περικοπές» (δείτε σχετικά εδώ), ο δε ΕΤ τρομοκρατεί γράφοντας «Μαχαίρι 60% στις αποδοχές» (έχει και ένα πολύ ενδιαφέρον, αποκλειστικό ρεπορτάζ για το νέο σχέδιο αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας, με αντίστοιχο τρομολαγνικό τίτλο).

Η Αυγή στρέφει το βλέμμα στο Αφρίν με ένα πολύ δυνατό πρωτοσέλιδο («Ντροπή! Εκκωφαντική σιωπή και υποκρισία για τη βαρβαρότητα στο Αφρίν»), ενώ η Εφημερίδα των Συντακτών επιλέγει ένα θέμα που προβάλλεται αρκετά από τις αντιπολιτευόμενες εφημερίδες («Εκβιασμοί και παρακάλια» είναι ο τίτλος του Φιλελεύθερου, εδώ το σχετικό ρεπορτάζ των Νέων), τη σημερινή συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου με στόχο την άρση των δυσαρμονιών που έχουν προκύψει τελευταία («Πέφτουν οι τόνοι, μένουν οι διαφορές»).

Τέλος, η Δημοκρατία –που πρωτοστατεί τις τελευταίες μέρες μαζί με την ΕφΣυν στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis και ιδίως σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Άδ. Γεωργιάδη, έχει τίτλο «Έδωσα στον Μητσοτάκη την παραίτησή μου!», σύμφωνα με εξώδικο του αντιπροέδρου της ΝΔ προς την εφημερίδα. Δείτε εδώ το εξαιρετικά αποκαλυπτικό χθεσινό ρεπορτάζ της ΕφΣυν για το θέμα. Κλείνουμε ως συνήθως με τη Ναυτεμπορική, που έχει προμετωπίδα «Οι 4 στόχοι του εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου».