ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

27/2/18: Διάφοροι αντιπερισπασμοί

Τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης εστιάζουν στο θέμα Αντωνοπούλου, και ιδίως τα αντιπολιτευόμενα το κάνουν και άκομψα, καθώς το διογκώνουν για να το “συμψηφίσουν” με την υπόθεση Novartis (!), ιδίως μετά τις δημοσκοπήσεις που έδειξαν ότι η λεγόμενη κοινή γνώμη δεν μασάει από “κουκουλοφόρους”, “σκευωρίες” κ.λπ. αλλά τη θεωρεί καραμπινάτο σκάνδαλο –σε αντίθεση με το θέμα της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, που επανέφερε μεν τη διάσταση νόμιμου και ηθικού στην πολιτική, αλλά σκάνδαλο δεν το λες.  Εν τω μεταξύ έχουν και πλάκα, γιατί τα περισσότερα φύλλα δεν πρόλαβαν καν τη χθεσινοβραδινή παραίτηση Παπαδημητρίου και εμφανίζονται να φωνάζουν για ένα θέμα που έχει λυθεί, επιτρέποντας έτσι στην Αυγή να προβάλει την “ευθιξία” των υπουργών, αντιπαραβάλλοντας με την “αναισθησία” της ΝΔ για το πολύ σοβαρότερο θέμα της Novartis… Και πού είσαι ακόμα!

Σε άλλα νέα, Έθνος και ΕφΣυν κάνουν πρωτοσέλιδη την πολύ σοβαρή επίθεση του τάγματος εφόδου της ΧΑ στον κοινωνικό χώρο “Φαβέλα”, η οποία δείχνει ξεκάθαρα την αναθάρρηση της νεοναζιστικής οργάνωσης μετά τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το μακεδονικό και την έμμεση νομιμοποίηση που αυτά τους προσέδωσαν.

Άλλο θέμα που προέκυψε χθες, περισσότερο από τον πανικό της ΝΔ να “αποδομήσει” τη δικογραφία Novartis παρά επειδή έγινε κάτι, ήταν αυτό με τις διαπιστώσεις που έγιναν ή δεν έγιναν από τον Αμερικανό πρέσβη (κατ’ ιδίαν) στον ΚΜ. Άλλο ένα οι δηλώσεις Στουρνάρα για την προληπτική πιστωτική γραμμή, που δεν άρεσαν στην κυβέρνηση, αλλά πρέπει να εκτιμηθούν εντός του πλαισίου της δημιουργίας “bad bank”.