ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

29/11: Επιστροφή στην “καθημερινότητα”

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα επανέρχονται στην “κανονική” ποικιλία, με την έννοια ότι φιλοξενούν μεν λίγο πολύ τα ίδια θέματα, τα ιεραρχούν ωστόσο (και τα παρουσιάζουν) διαφορετικά.

Παράδειγμα οι χθεσινές συλλήψεις Τούρκων υπηκόων από την Αντιτρομοκρατική, επιχείρηση η οποία αξιολογείται ως θέμα της ημέρας από την Καθημερινή και η οποία, παρά τις προσεκτικές δηλώσεις του υπουργού Τόσκα, δίνει αρκετούς τελεσίδικους τρομο-τίτλους σε άλλα φύλλα. Η ΕφΣυν κάνει πρωτοσέλιδο τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ξεκινούν δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες, τα Νέα (τι άλλο;) τον υποτιθέμενο “πανικό” της κυβέρνησης για την υποτιθέμενη “θύελλα του σκανδάλου” που υποτίθεται πως εκφράστηκε με τη χθεσινή πρωτοβουλία Φίλη-Παφίλη για την ακύρωση της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία (και έχει ένα ενδιαφέρον θέμα για τις αντιδράσεις σχετικά με τις απαιτήσεις των θεσμών στα ενεργειακά), Ελεύθερος Τύπος και Ελευθερία εστιάζουν στις μειώσεις και τα άλλα χαράτσια (που είναι ήδη ψηφισμένα) και μας περιμένουν το 2018, η Ναυτεμπορική τα κάνει ταληράκια (αλλά κάνει πρωτοσέλιδο την ανταλλαγή ομολόγων του PSI που πηγαίνει καλά), η Αυγή προβάλλει την έναρξη του προγράμματος έκτακτης ενίσχυσης των πληγέντων της Δυτ. Αττικής, το Έθνος τις εξαγγελίες Μοσκοβισί για την αντιμετώπιση (;) από την ΕΕ των φορολογικών παραδείσων.

Άλλα ενδιαφέροντα: διάφορες πτυχές του σίριαλ “πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία” (εξώδικο της Μαρέβας Μητσοτάκη για τα περί σχέσης με τον Τζ. Σφακιανάκη που όμως φαίνεται να τεκμαίρεται), η κατάθεση (επιτέλους) του επί 500 χρόνια διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, η ονοματοδοσία του “νέου” φορέα της κεντροαριστεράς, η έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για άρση του γεωγραφικού περιορισμού στα νησιά, η νέα πυραυλική δοκιμή του “Πάτα το κουμπί” Κιμ.