ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

4/12/18: Έλα μωρέ, ποιο ΚΕΕΛΠΝΟ τώρα και ποια ΧΑ;

Όπως συνήθως, και κατά την προσφιλή πρακτική των καναλιών, οι κύριες ειδήσεις της ημέρας μπαίνουν σε δεύτερο-τρίτο-τέταρτο πλάνο στα σημερινά πρωτοσέλιδα, ή και διαστρεβλώνονται ή αποσιωπούνται, ενώ στη θέση τους προκρίνονται διάφορα “νέα” όπως οι περικοπές που φέρνει στις συντάξεις ο… νόμος Κατρούγκαλου (!), σε μια μέρα μάλιστα που το Eurogroup έδωσε επισήμως το πράσινο φως για την αναστολή του μέτρου περικοπής των συντάξεων από 1.1.19, πάνω στο οποίο η ΝΔ και ο φιλικός της τύπος είχαν πολλά επενδύσει.

Έτσι, το παραπάνω θέμα αναδεικνύουν τα Νέα (τα οποία σε λίγο θα λένε ψέματα μέχρι και στην ημερομηνία), ενώ το άλλο (ακρο)δεξιάς κοπής “πρώτο” θέμα της ημέρας (το οποίο προβάλλουν η Καθημερινή, ο Φιλελεύθερος και η Δημοκρατία) είναι οι ανεπιβεβαίωτες δηλώσεις Ζάεφ περί “διδασκαλίας της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία”. Η απορία βέβαια με τις κραυγές της αντιπολίτευσης και του τύπου της είναι γιατί αντιδρούν στη διδασκαλία μιας γλώσσας που είναι, σύμφωνα με αυτούς, ανύπαρκτη… Σε κάθε περίπτωση, το Ελληνικό ΥΠΕΞ παρακολουθεί το θέμα και έχει ζητήσει το επίσημο κείμενο των δηλώσεων για να τοποθετηθεί.

Τα θέματα της ημέρας είναι πάντως αυτά με τα οποία ασχολούνται στις πρώτες σελίδες τους η Αυγή και η ΕφΣυν -δηλ. το πόρισμα της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το ΚΕΕΛΠΝΟ, στο οποίο τεκμαίρονται ποινικές ευθύνες (ηθική αυτουργία) του Άδωνι Γεωργιάδη για τις παράνομες προσλήψεις στον φορέα, και η ρατσιστική δολοφονία Αλβανού μετανάστη στη Λευκίμμη από μέλος της Χρυσής Αυγής μετά από διαφωνία για… το “Μακεδονικό”.