ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

8/3/18: Ημέρα γένους θηλυκού και σαφούς ταξικού προσήμου

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα, ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας, φιλοξενούν διάφορα θέματα –καθώς στο σημαντικότερο από τα θέματα που “τρέχουν”, στα διάφορα ελληνοτουρκικά δηλασή, δεν είχαμε κάποια θεαματική εξέλιξη- με μια προτίμηση εκ μέρους των αντιπολιτευτικών φύλλων μιας υποτιθέμενης κυβερνητικής παρέμβασης στο ΑΣΕΠ για μονιμοποίηση συμβασιούχων στους ΟΤΑ.

Το θέμα αναδεικνύουν η Καθημερινή (“Ανοίγουν τις πύλες του Δημοσίου“), ο Ελεύθερος Τύπος (“Σκάνδαλο με τις 8.166 προσλήψεις καθαριστών σε δήμους“) και ο Φιλελεύθερος (“Βιομηχανία διορισμών”). Σήμερα ωστόσο απάντησε σχετικά το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα Νέα, απ’ την άλλη, προβάλλουν τη χθεσινή “Απόφαση – βόμβα για τις συντάξεις” (του Μισθοδικείου, και αφορά –ποιους άλλους;- τους δικαστές, δείτε σχετικά εδώ), ενώ το Έθνος διαφημίζει “Οδηγό επιβίωσης για αμοιβές με τίτλους κτήσης”, μια και αλλάζει το καθεστώς ασφάλισης για τους απασχολούμενους με αυτό τον τρόπο (που αφορά κυρίως “δεύτερες δουλειές” για συμπλήρωση του εισοδήματος).

Η Εφημερίδα των Συντακτών και η Αυγή τιμούν στα πρωτοσέλιδά τους τη σημερινή Ημέρα της Γυναίκας, με τίτλους “Η διεκδίκηση είναι γένους θηλυκού” και “Μια μέρα σαν όλες ή μια μέρα για όλες;” αντίστοιχα. Εδώ και εδώ τα σχετικά σημειώματα της σύνταξης, εδώ το σχετικό αφιέρωμα της ΕφΣυν (θα είναι διαθέσιμο ολόκληρο μετά το μεσημέρι).

Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, δείτε εδώ κι εδώ. Σε σχέση με την εξάρθρωση της νεοναζιστικής Combat 18, πληρέστατο ρεπορτάζ υπάρχει εδώ. Σοκαριστικά δυσοίωνες προβλέψεις περιλαμβάνει η μελέτη του καθηγητή Σ. Ρομπόλη για τη φτώχεια στην Ελλάδα. Ημέρα πλειστηριασμών και επεισοδίων χθες. Τέλος, στη Ναυτεμπορική
υπάρχει εκτενές θέμα για την “ατζέντα διευθέτησης του χρέους” με βάση εναλλακτικά πιθανά σενάρια, μετά το καλοκαίρι.