ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

B. Αποστόλου: “Μέτρα και κυρώσεις” για την παράνομη αλιεία ολοθούριου

olouoyrios

“Μέτρα και κυρώσεις” σχετικά με την παράνομη αλιεία ολοθούριου στον κόλπο της Καλλονής προαναγγέλλει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Β. Απόστολου.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλη, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα, ο υπουργός τον ενημέρωσε ότι για την παράνομη αλιεία ολοθούριου, πως έχουν έρθει στο γραφείο του καταγγελίες τις οποίες εξετάζει η νομική υπηρεσία του Υπουργείου προκειμένου να καθοριστούν περαιτέρω μέτρα και κυρώσεις.

Οπως είναι γνωστό μόλις πρόσφατα κατά τη διενέργεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε, σε εγκαταστάσεις μεταφορικής, από προσωπικό του Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Καλλονής σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε φορτηγό ψυγείο, δύο χιλιάδες τριακόσια τριάντα οκτώ (2.338 Kg) κιλά δολωμάτων του είδους “ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ”, κατά παράβαση του Π.Δ. 109/2002.

Τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων ψαράδων, παρατηρείται στους κόλπους της Καλλονής και της Γέρας στη Λέσβο, εκτεταμένη παράνομη αλιεία ολοθούριου, βάζοντας σε κίνδυνο την ισορροπία του θαλάσσιου τοπικού οικοσυστήματος.

Για το θέμα, υπάρχουν πολλές καταγγελίες αλιέων της περιοχής, ενώ από την αρχή της χρονιάς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης, κατέθεσε αναφορά στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία ζητά να ελεγχθεί η αλιεία του συγκεκριμένου θαλάσσιου οργανισμού, προκειμένου να προστατευτεί ο πληθυσμός του, που σήμερα κινδυνεύει με αφανισμό.