ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Eurogroup: Εφικτή η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου

eurogroup-diafaneia

«Στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα καταθέσει ο ESM τις προτάσεις του για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, σε ό,τι αφορά το χρέος, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Είναι προς όφελος όλων τα ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. τόνισε ο Γερούν Ντέισελμπλουμ. Ωστόσο- κινούμενος σε γραμμή Σόιμπλε- στο θέμα του χρέους ανέφερε σε ό,τι αφορά τα μακροπρόθεσμα μέτρα ότι η συζήτηση θα γίνει μετά το 2018.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup ο Πολ Τόμσεν έχει διαβεβαιώσει ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα λάβει τις αποφάσεις του για το ελληνικό πρόγραμμα έως τέλος του έτους.

Για συνολική συμφωνία τον Δεκέμβριο έκανε λόγο ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά θέματα Πιερ Μοσκοβισί. Επανέλαβε ότι ο ίδιος θα επισκεφθεί την Ελλάδα στα τέλη του Νοεμβρίου.


Τα ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης και του προϋπολογισμού του 2017 απασχόλησαν, σε μια καταρχήν σύντομη συζήτηση, το υπουργικό συμβούλιο, που έγινε την Κυριακή το μεσημέρι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί ενδελεχώς στα κυβερνητικά όργανα και πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και τον προϋπολογισμό.