ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

H Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία για τη συγκρότηση του προεδρείου στο Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ

84469 (1)

Κάλεσμα για την συγκρότηση προεδρείου στο τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το οποίο θα «συνεχίσει την αγωνιστική του παρουσία, μακριά από λογικές κομματικού ή κυβερνητικού συνδικαλισμού, αντιπαλεύοντας τη λιτότητα και τα μνημόνια, αντιπαλεύοντας τις λογικές συρρίκνωσης των δημόσιων αγαθών όπως η υγεία και η παιδεία» απευθύνει η Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία, στις άλλες παρατάξεις της ευρύτερης Αριστεράς που συμμετέχουν στην εκτελεστική γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥμε ανακοίνωσή της.

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν πρόσφατα η παράταξη αναφέρει: «προτείναμε (σ.σ..»πριν τις εκλογές) στις άλλες δυνάμεις που εκφράστηκαν στα ψηφοδέλτια της Αδέσμευτης Ενωτικής Κίνησης και του «Παρόντες» να υπάρξει ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο χωρίς ηγεμονισμούς, που θα διεκδικούσε με αξιώσεις όπως δείχνουν και τα αθροιστικά αποτελέσματα, την πλειοψηφία των αντιπροσώπων.

Δυστυχώς για λόγους που δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε, η πρόταση μας αυτή δεν έγινε αποδεκτή, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί η ΔΑΚΕ ως πρώτη δύναμη στις εκλογές κάτι που δεν το δικαιούνταν με βάση τη συνολική καταγραφή των αντιπροσώπων, επωφελούμενη από την πολυδιάσπαση των παρατάξεων της ευρύτερης αριστεράς.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης είναι η παρακάτω:

Οι πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, ολοκλήρωσαν μια πορεία τριών χρόνων δράσης για  το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ από το 2013 ως το 2016. Μια πορεία ρήξης με το κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό, με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και αγώνες. Το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ σε συνθήκες μνημονιακής βαρβαρότητας κατάφερε να σταθεί κοντά στα προβλήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο, κοντά στους πρωτοβάθμιους συλλόγους και να οργανώσει τις κινητοποιήσεις ενάντια στις διαθεσιμότητες, στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στην αξιολόγηση, στη συρρίκνωση των δομών του δημοσίου, στην υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας.

Στη βάση αυτής της αγωνιστικής δράσης και με άξονα τις δυνάμεις που το προηγούμενο διάστημα ηγήθηκαν στα πλαίσια του Νομαρχιακού Τμήματος σε αυτές τις δράσεις, προτείναμε στις άλλες δυνάμεις που εκφράστηκαν στα ψηφοδέλτια της Αδέσμευτης Ενωτικής Κίνησης και του «Παρόντες» να υπάρξει ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο χωρίς ηγεμονισμούς, που θα διεκδικούσε με αξιώσεις όπως δείχνουν και τα αθροιστικά αποτελέσματα, την πλειοψηφία των αντιπροσώπων.

Δυστυχώς για λόγους που δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε, η πρόταση μας αυτή δεν έγινε αποδεκτή, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί η ΔΑΚΕ ως πρώτη δύναμη στις εκλογές κάτι που δεν το δικαιούνταν με βάση τη συνολική καταγραφή των αντιπροσώπων, επωφελούμενη από την πολυδιάσπαση των παρατάξεων της ευρύτερης αριστεράς.

Παρόλα αυτά επιμένουμε πως ακόμα και τώρα μπορεί το Ν.Τ. της  ΑΔΕΔΥ να συνεχίσει την αγωνιστική του παρουσία, μακριά από λογικές κομματικού ή κυβερνητικού συνδικαλισμού, αντιπαλεύοντας τη λιτότητα και τα μνημόνια, αντιπαλεύοντας τις λογικές συρρίκνωσης των δημόσιων αγαθών όπως η υγεία και η παιδεία.

Η συγκρότηση ενός τέτοιου προεδρείου σε αυτή τη λογική, είναι και εφικτή και αναγκαία.

Με αυτές τις σκέψεις η παράταξη μας θα καταθέσει τις προτάσεις της και θα δηλώσει παρούσα την επόμενη τριετία.