ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

H κυβέρνηση δεν κινδυνεύει από τους «παραιτηθείτε» αλλά από την «παραίτηση» του κόσμου της

Hour-Of-Despair

Με το «παραιτηθείτε» ο ελληνικός αστισμός προσπαθεί να φτιάξει «κίνημα», όμως τα κινήματα δεν φτιάχνονται. Τα κινήματα γεννούνται από την ανάγκη ενός κόσμου που στην προσπάθεια του να την εκφράσει. ψάχνει και βρίσκει τρόπους να βγει στην επιφάνεια.

Το «παραιτηθείτε» δεν εκφράζει καμιά ανάγκη από αυτές που έχει σήμερα ο κόσμος, δηλαδή η πλειοψηφία των πολιτών. Εκφράζει μόνο την ανυπομονησία του αστισμού να «ξανάρθει αυτός στα πράγματα» και τον φόβο του ότι η «παρένθεση» μπορεί να είναι μόνιμη.

Η αντίστοιχη πρόσκληση της ομάδας πρωτοβουλίας στο facebook που σέρνεται εδώ και δεκαπέντε ημέρες περίπου και μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί θετικά μόνο 13.οοο, ενώ άλλες 14.000 κόσμου «ενδιαφέρεται» να πάει.

Για να έχουμε ένα μέγεθος σύγκρισης, όλοι και όλες θυμούνται ότι το πρώτο κάλεσμα μέσα από το facebook των «Αγανακτησμένων» για τη συγκέντρωση του Συντάγματος μέσα σε λίγες ώρες, είχε συγκεντρώσει πάνω από 20.000 συμμετοχές, ενώ χιλιάδες άλλες συμμετοχές είχαμε στις συγκεντρώσεις που έγιναν ταυτόχρονα σε δεκάδες πόλεις ανά την Ελλάδα

Οχι ότι δεν θα πάει κόσμος στην συγκέντρωση των «παραιτηθείτε». Φροντίζουν για αυτό όχι μόνο τα συστημικά ΜΜΕ που το σπρώχνουν όσο μπορούν, αλλά και το Happy People Models που μοίραζαν φυλλάδια για την εν λόγω συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια, τα οποία καλούσαν τους Αθηναίους να δώσουν δυναμικό «παρών».

Αυτό δεν σημαίνει, ότι ο κόσμος, δηλαδή η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει ανάγκες. Αντίθετα υπάρχουν και μάλιστα τεράστιες.

Ακριβώς αυτό είναι ή θα έπρεπε να είναι το πρόβλημα της κυβέρνησης. Ο κίνδυνος που υπάρχει, αυτός ο κόσμος να «παραιτηθεί» από τις ανάγκες του. Γιατί αν είναι κάτι από το οποίο κινδυνεύει αυτή η κυβέρνηση δεν είναι οι «παραιτηθείτε» αλλά η «παραίτηση» αυτού του κόσμου…