ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

O «ματωμένος» Άδωνις και οι… ευρωπαϊκές φράουλες

Τι πάμε και θυμόμαστε… Αλλά αφορμή στέκεται η ομόφωνη καταδίκη της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για  τις «ματωμένες» φράουλες της Νέας Μανωλάδας.

Γιατί να μας εκπλήσσει, άλλωστε,  που ένας πολιτικός τύπου Αδώνιδος  είχε αυτή τη στάση απέναντι στο απαράδεκτο καθεστώς εργασίας και διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών; Αυτή ήταν και η θέση όλης της παράταξής του.

Στο κάτω κάτω για τον κύριο Γεωργιάδη μιλάμε. Όπου να ‘ναι δεν αποκλείεται να ζητήσει και μία συγγνώμη, όπως έκανε στην περίπτωση των αντισημιτικών του θέσεων και να ζήσει ευτυχισμένος και… αμόλυντος στον ακροδεξιό κόσμο του.

Όσο για την αξιωματική αντιπολίτευση, θα συνεχίσει να επαίρεται για τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό και τα ευρωπαϊκά ιδεώδη που υπηρετεί.

Ο… ανθρωπιστής της ακροδεξιάς που έβλεπε να σκάγια να περνούν

Ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδινε τότε τη δική του, ευφάνταστη εκδοχή για το ατιμώρητο έγκλημα.

«Οι επιστάτες ήταν σε άμυνα καθώς οι μετανάστες έτρεχαν κατά πάνω τους με τα ρόπαλα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και απέδωσε τους τραυματισμούς από τους πυροβολισμούς σε… ατύχημα.

«Οι επιστάτες πυροβόλησαν στον αέρα και τα σκάγια όπως έπεφταν, χτύπησαν μερικούς μετανάστες», έλεγε ο Άδ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, τον Ιούλιο του 2014, να κρίνει αθώους όλων των κατηγοριών τον επιχειρηματία που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών, καθώς και τον επιστάτη της επιχείρησης. Οι άλλοι δύο επιστάτες, που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την έφεση,  κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας, για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.

Απολαύστε τον κ. Γεωργιάδη στην τηλεόραση…

…και στο Twitter