ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Έρχονται οι Μπολσεβίκοι!

bolse

Κανονικά τώρα εγώ θα έπρεπε να ασχολούμαι με την πρόθεση του Κυριάκου να οργώσει την Ελλάδα και να μεταφέρει απ’ άκρου εις άκρον της επικράτειας το μήνυμα της «Εθνικής Αναγέννησης». Αξιωματική αντιπολίτευση είναι, ειδήσεις δεν υπάρχουν, αυτά τα «εθνικά» με συναρπάζουν γιατί ξυπνάνε μέσα μου την αθάνατη κληρονομιά του «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια», η «Αναγέννηση» με συγκινεί γιατί μου θυμίζει την Αναγέννηση Καρδίτσης και από την Καρδίτσα ήταν ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου, κομπλέ το πακέτο. Άσε που ο Μητσοτάκης θα κάνει λόγο για «κοινωνική» οικονομία της αγοράς, κάνοντας το φάντασμα της Θάτσερ να σέρνει ηχηρά τις αλυσίδες του και να κλαίει γοερά, γοερότατα!

Ναι, κανονικά με αυτό θα έπρεπε να ασχολούμαι. Αλλά έτυχε ένας φίλος μερακλής και γάτος να μου στείλει το εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ κι έκανα καινούριο νεφρί. Ένα δελτίο από τις αρχές του περασμένου μήνα, άργησε λίγο να βρει το δρόμο του προς το γραφείο μου, το οποίο τιτλοφορείτο «Επιχειρήσεις: Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε!» Μια νότα ποιητική που δεν θα την περίμενε κανείς από τους βιομηχάνους (αν και ο πρώην πρόεδρος Δασκαλόπουλος είναι γνωστός φιλότεχνος), την οποία έρχεται ευτυχώς να διορθώσει ο μαχητικός τόνος του λοιπού δελτίου. Με δικά τους λόγια:

«Ο προϋπολογισμός του 2017 αφαιρεί αγοραστική δύναμη ύψους €2,5 δις (€3,1 δις την διετία 2016/2017) μέσω των φόρων, και €1 δις περίπου (€1,7 δις. των διετία 2016/2017) μέσω, κυρίως, των συντάξεων και των κοινωνικών δαπανών, πριν αντισταθμιστεί μερικώς το ισοζύγιο με αύξηση των δαπανών το 2017 κατά €871 εκατ. για τη θέσπιση του Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (€571 εκατ.) και για παρεμβάσεις στους τομείς της υγείας, της παιδείας και κοινωνικής προστασίας (€300 εκατ.).»

Τα διαβάζεις τα ανωτέρω, σκέφτεσαι «έλα Κατρούγκαλέ μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου», τσαλαβουτάς διαγωνίως στο δελτίο, βαριέσαι, αναρωτιέσαι μήπως πρέπει να το παρατήσεις, ξαναβαριέσαι, ώσπου φτάνεις στο κλου της ιστορίας και σκας χαμόγελο πλατύ. Με δικά τους λόγια και πάλι:

«Στην ουσία, επιχειρείται μία τεράστια αναδιανομή εισοδήματος και στα δύο άκρα των εισοδημάτων, με απρόβλεπτες επιπτώσεις. Από τη μια πλευρά στους φορολογούμενους, από τα υψηλότερα εισοδήματα προς τα χαμηλότερα (εδώ περιλαμβάνεται και η συμπαθής –προς κάθε κυβέρνηση- ομάδα των φοροφυγάδων) και από την άλλη πλευρά, από τους συνταξιούχους και τους επιδοματούχους του παλαιού συστήματος (όπου δεν υπήρχε διαχωρισμός προνοιακών και συνταξιοδοτικών παροχών) στους δικαιούχους του νέου συστήματος παροχών και κοινωνικών δαπανών.»

Είναι απ’ αυτές τις στιγμές που νομίζεις ότι κάνουν τα μάτια σου πουλάκια. Που σκέφτεσαι ότι στα νιάτα σου δεν έπρεπε να είχες πιπιλίσει εκείνους τους «Ροζ Πάνθηρες». Που προσεύχεσαι στην Παναγιά να μην έχει ξεκινήσει τόσο νωρίς το Αλτσχάϊμερ. Κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όντως μεταφορά εισοδημάτων από τους πλουσίους στους φτωχούς; Και πετσοκόβει τις βαρβάτες συντάξεις για να προσφέρει βοήθεια στους άφραγκους; Θέλει δηλαδή ο ΣΕΒ να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει αριστερό πρόγραμμα επιτέλους; Ότι τηρεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις; Ότι τσακώνει το μπερντέ από τα σεντούκια των ματσωμένων και τον μεταφέρει στα άδεια πορτοφόλια των ταλαιπωρημένων; Και έχει την εντύπωση ότι θα το μάθει αυτό ο μέσος Έλληνας, θα το μάθει αυτό η μέση Ελληνίς και θα ξινίσει, θα φτύσει, θα μουντζώσει; Αναρωτιέμαι σε ποια χώρα ζουν αυτοί οι κύριοι και αν είναι ώρα να τα μαζέψουν όλοι ομαδικώς και να πάνε μια βόλτα ως τη Βουλγαρία. Από εκεί πέρασαν μια φορά ο Μπολσεβίκοι, τώρα πια δεν ξαναπατάνε…

Υ.Γ.: Διαβάζω ότι κάτι παλικάρια έχουν κάνει κατάληψη του χώρου όπου θα χτιστεί το αθηναϊκό τζαμί και έχουν αρχίσει τα «Μολών Λαβέ». Αναμένω από τον Νίκο Τόσκα να επιληφθεί του ζητήματος και να πράξει τα δέοντα συντόμως. Όχι μόνο τους συνταξιούχους υπουργέ μου, όχι μόνο τους συνταξιούχους!