ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Ισχυρή έκρηξη με τουλάχιστον 24 νεκρούς στο κέντρο της Άγκυρας (βίντεο και ενημέρωση)

n_95349_1

Πολύνεκρη έκρηξη με τουλάχιστον 24 νεκρούς, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Άγκυρα – Aκύρωσε το αυριανό του ταξίδι στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετείχε στη σύνοδο για το προσφυγικό ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου,

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Άγκυρας όταν παγιδευμένο όχημα εξερράγη  περίπου 300 μέτρα από την τουρκική Βουλή, και σε μικρή απόσταση από την έδρα της προεδρίας και τα αρχηγεία των τριών Όπλων των ενόπλων δυνάμεων, όπως ανέφερε πηγή της αστυνομίας.

Το τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που περνούσε από το σημείο καμιόνι στο οποίο επέβαιναν στρατιώτες.

Οι τελευταίες πληροφορίες που δημοσιεύει η Χουριέτ κάνουν λόγο για 24 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τουλάχιστον 20 ασθενοφόρα.

Οι δράστες της επίθεσης έβαλαν στο στόχαστρο οχήματα του στρατού κοντά στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, ανέφερε ο κυβερνήτης της Άγκυρας.  Η επίθεση την οποία η τουρκική κυβέρνηση χαρακτήρισε «πράξη τρομοκρατίας» έρχεται σε μια περίοδο με ανοιχτά τα μέτωπα του Κουρδικού και του ζητήματος της Συρίας. Ήδη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε το αυριανό του ταξίδι στις Βρυξέλλες που θα είχε ως αντικείμενο το προσφυγικό.

Η επίθεση αυτή, που σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από το κοινοβούλιο, την έδρα του γενικού επιτελείου στρατού και άλλα κυβερνητικά κτίρια, ήταν τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε στο Twitter ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.