ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Οι επιπλέον παροχές

anergia_0

Τον εμπλουτισμό της πρώτης φάσης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α) αποφάσισε η κυβέρνηση με δύο επιπλέον υποστηρικτικές δράσεις που ενδυναμώνουν αποφασιστικά την αποτελεσματικότητά του.

Έτσι, στην κατεύθυνση αυτή και για την περαιτέρω ενίσχυση των δικαιούχων του Κ.Ε.Α. στους 30 Δήμους, ανάμεσα στους οποίους και η Λέσβος, που έχουν επιλεγεί για την πρώτη φάση:

  • Θεσμοθετείται επιδότηση ενοικίου, ως συμπληρωματική παροχή.
  • Εφαρμόζεται το πρόγραμμα “Σχολικά γεύματα”, ως συμπληρωματική παροχή, σε επιλεγμένα με κοινωνικά κριτήρια σχολεία.

Επιπλέον, όπως είχε τονίσει η Θ. Φωτίου στην επίσκεψή της στη Μυτιλήνη Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου και μέχρι τότε θα έχουμε καταλήξει σε μια σειρά επιπρόσθετων παροχών σε συνεργασία με τους Δήμους, όπως η παροχή δωρεάν νερού κ.α”

Το Κ.Ε.Α., ως εργαλείο για την αντιμετώπιση της φτώχειας, των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού,  θα καλύψει όλες τις περιοχές της χώρας από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Παράλληλα με την εκδίπλωση της πρώτης φάσης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, σε όσους Δήμους δεν εντάχθηκαν σε αυτό στην πρώτη φάση θα συνεχιστεί η υλοποίηση του Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης μέχρι και τις 31.12.2016.

Ακούστε τη σχετική συνέντευξη της Θ. Φωτίου στο Κόκκινο: