ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λέσβος – Μεγάλες οι καταστροφές

Μεγάλες είναι οι καταστροφές σε πολλά χωριά και περιοχές της Λέσβου, εξ’ αιτίας των χθεσινών ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σοβαρά ζημιές σημειώθηκαν σε αγροτικούς δρόμους, καλλιέργειες, αλλά και ζωικό κεφάλαιο, στον Μεσότοπο και γενικότερα στην περιοχή της δυτικής Λέσβου, ενώ τα ακραία φαινόμενο επηρέασαν και αρκετά χωριά της Β. Α. Λέσβου. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο Πλωμάρι, από χειμάρρους που φούσκωσαν προς τον Άγιο Ισίδωρο και την Αγία Βαρβάρα, ενώ στην Καλλονή πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε η περιφέρεια

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Λέσβου για έξη μήνες, αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Τι πρέπει να κάνουν άμεσα οι πληγέντες αγρότες

Σε άμεση επαφή με τον ανταποκριτή του ΟΓΑ στις περιοχές τους, προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές που έπαθαν από τις χθεσινές χαλαζοπτώσεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα πρέπει να προχωρήσουν οι παραγωγοί. Οι κατά τόπους ανταποκριτές διαθέτουν το ειδικό έντυπο καταγραφής των ζημιών, η συμπλήρωση του οποίου είναι αναγκαία προκειμένου ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει στην εκτίμηση των ζημιών.

Τέλος, στις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να έλθει στο νησί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ προκειμένου να προχωρήσει στην εκτίμηση των ζημιών.