ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Παρασκευή 17/3)

Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν… βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά…

 Πυρά Τσίπρα για τη στάση της ΝΔ στο θέμα των Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας επικρίνει έντονα την αξιωματική αντιπολίτευση για την αρνητική της στάση στη Βουλή στο θέμα στο θέμα της απόδοσης ιθαγένειας σε απογόνους Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος. (αναλυτικά)

  Άμεσα νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα και προσωρινός επίτροπος στην ΑΕΠΙ

Τι προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για το Θεσμικό Πλαίσιο Προστασίας των Πνευματικών Δικαιωμάτων. (αναλυτικά)

 Τέλος στα καταστροφολογικά σενάρια για τη ΔΕΗ βάζει ο Γ. Σταθάκης

Είναι ντροπή να έρχεστε και να μιλάτε περί κατάρρευσης της ΔΕΗ, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε επερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφορικά με ζητήματα ενέργειας, βάζοντας τέλος στις καταστροφολογικές, όπως τις χαρακτήρισε, θεωρίες της αντιπολίτευσης. (αναλυτικά)

 Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κατά τη χειμερινή περίοδο

Ανακοινώθηκε η κατάρτιση προγράμματος επιχορήγησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κατά τη χειμερινή περίοδο, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία υπογράφουν η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. (αναλυτικά)

 Νέα αθώωση για τους συνδικαλιστές του ΑΠΘ που αντιτάχθηκαν στο «νόμο Διαμαντοπούλου»

Με τη σημερινή δίκη κλείνει ο κύκλος των διώξεων που είχαν ασκηθεί τόσο σε υπαλλήλους και καθηγητές του ΑΠΘ οι οποίοι είχαν αντιταχθεί στο «νόμο Διαμαντοπούλου» και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις μαζί με τους φοιτητές. Συνολικά είχαν σχηματιστεί τέσσερις δικογραφίες από τις οποίες οι δύο τέθηκαν στο αρχείο με βάση το «νόμο Παρασκευόπουλου» για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. (αναλυτικά)

 «Το 60% των ασφαλισμένων έχει ήδη πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές του», δηλώνει ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ

Σε ικανοποιητικό επίπεδο κινείται η πορεία των εσόδων από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, όπως εκτιμά ο υποδιοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Τσακίρης. (αναλυτικά)

 Εγκύκλιος για την προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων στα σουπερ-μάρκετ Καρυπίδης

Εκδόθηκε και στάλθηκε στα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας με αφορμή την υπόθεση των καταστημάτων Καρυπίδη η εγκύκλιος για τις υποχρεώσεις και ενέργειες κατά την μεταβίβαση επιχείρησης και τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν από το ΣΕΠΕ. (αναλυτικά)

 Προσλήψεις 31 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις δομές υποδοχής προσφύγων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 20 έως και την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε ΔΥΕΠ μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. (αναλυτικά)

 Πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς κρατουμένους, προωθεί ο Στ. Κοντονής

Η διδασκαλία των ελληνικών ξεκινά από τρεις φυλακές της χώρας, στη Θεσσαλονίκη, τη Νιγρίτα και τα Γρεβενά. (αναλυτικά)

 Έγκριση του προγράμματος τουριστικής αξιοποίησης της Αμφίπολης

Τελική έγκριση του προγράμματος για την τουριστική αξιοποίηση του μνημείου της Αμφίπολης, το οποίο κατέθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού. (αναλυτικά)