ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Χωρίς συμφωνία η διαπραγμάτευση κυβέρνησης δανειστών – μεγάλες οι διαφορές στα εργασιακά

velkouleskouthesmoi1473750650

Ανοιχτό είναι το θέμα της ενέργειας που περιλαμβάνει τις αποκρατικοποιήσεις των μεγάλων εταιριών του χώρου. Σύμφωνα με αξιωματούχους της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, μεγαλύτερη σύγκλιση παρατηρήθηκε στο θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2018 αλλά και στο ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Αναχωρούν σήμερα οι εκπρόσωποι των δανειστών, θα ακολουθήσουν τεχνικές συναντήσεις σε όλα τα θέματα που εκκρεμούν ενώ μέχρι και το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους δανειστές ,ώστε να υπάρξει τεχνική συμφωνία σε κάποια από τα θέματα μέχρι και την συνεδρίαση της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης την ερχόμενη Δευτέρα.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το ΑΜΠΕ εκτίμησε ότι το συνολικό χρονοδιάγραμμα δεν αλλάζει και παραμένει ο στόχος για κλείσιμο της «πολιτικής συμφωνίας» στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, καθώς στη συνέχεια, όπως ανέφερε το κυβερνητικό στέλεχος, θα πρέπει να ακολουθήσει μια σειρά από νομοσχέδια αλλά και αποφάσεις για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.