ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Πρώτο Θέμα

Γρηγόρης Γεροτζιάφας / Τα εμβόλια είναι ασφαλή – Το μήνυμα για AstraZeneca

 

Σαφή θέση για τον «υποχρεωτικό εμβολιασμό» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού παίρνει ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και υπεύθυνος του Τμήματος Θρόμβωσης στο Νοσοκομείο Tenon στο Παρίσι, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι «τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά».

Ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τονίζει αναφορικά με τη συζήτηση για το εμβόλιο της AstraZeneca «δεν υπάρχουν εμβόλια Α και Β διαλογής».

Παράλληλα ο υπεύθυνος του Τμήματος Θρόμβωσης στο Νοσοκομείο Tenon στο Παρίσι βάζει για άλλη μία φορά στο τραπέζι της συζήτηση το θέμα των πατεντών των εμβολίων, ζητώντας να «σπάσουν», ώστε «να υπάρχουν εμβόλια για όλο τον κόσμο».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γρ. Γεροτζιάφα:

Για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα ο δημόσιος λόγος σχετικά με την πανδημία κυριαρχείται από μια παράδοξη και μοναδική – τουλάχιστον στην Ευρώπη – αντιπαράθεση. Υπέρ ή κατά του μαζικού υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αντί λοιπόν για θεωρία ας δούμε τι γίνεται στην πραγματική ζωή

Σήμερα είδα στο Ιατρείο έναν 45χρονο από το Μαλί με πνευμονική εμβολή και πολλαπλό μυέλωμα (αιματολογικός καρκίνος) που τον παρακολουθώ εδώ και 12 μήνες. Εργάτης (οικοδόμος), που μετά από την διάγνωση του μυελώματος σταμάτησε να δουλεύει, ζει (φυτοζωεί δηλαδή) σε ένα foyer (εφτά νομά σ’ ένα δωμά δηλαδή) και τρώει ότι του δίνουν είναι παχύσαρκος (εξαιτίας των συνθηκών αδύνατον να κάνει  δίαιτα κλπ). Γαλλικά ίσα ίσα τα βασικά.

Αυτός ο άνθρωπος, αν άρπαζε τον SARS-CoV-2 ήταν απλά ξεγραμμένος με συνοπτικές διαδικασίες. Όσο για την πιθανότητα να αρπάξει τον ιό κατά την διάρκεια των επιδημικών κυμάτων είναι 10 φορές μεγαλύτερη λόγω κοινωνικής τάξης (εργατική τάξη).

Εάν τον ρωτούσαμε (ως κράτος και ως γιατροί) τον Φλεβάρη “μήπως θέλετε να κάνετε το εμβόλιο” και “πείτε μας πιο προτιμάτε  (Astra ή Pfizer ή Moderna)” θα είμασταν απλώς εγκληματικά ηλίθιοι.

Εάν ερχόταν και έλεγε “όχι δεν κάνω το εμβόλιο γιατί άκουσα ότι…” και δεχόμασταν την “ελεύθερη βούληση” (αυτό είναι η προαιρετικότητα του εμβολιασμού) θα είμασταν απλά εγκληματίες και υποκριτές.

Εάν λέγαμε “πρέπει να κάνεις το εμβόλιο γιατί εάν δεν το κάνεις θα τιμωρηθείς” (και για τα λαϊκά στρώματα δεν είναι τιμωρία ο αποκλεισμός από μπαρ και τα ταξίδι) θα είμασταν φασίζοντες υποκριτές.

Στην πραγματική ζωή λοιπόν το θέμα τίθεται με απλό και σαφή τρόπο “Κύριε θα κάνετε το εμβόλιο – αυτό που έχουν αποφασίσει αυτοί που ξέρουν – γιατί θα σας προφυλάξει από μια αρρώστια που μπορεί να σας σκοτώσει, ενώ δεν σας έχει σκοτώσει ούτε το μυέλωμα ούτε η πνευμονική εμβολή… και δεν έχει μα και μου» .

Αυτό είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην πραγματική ζωή.

Ευτυχώς, οι πολίτες θέλουν να εμβολιαστούν, φοβούνται αλλά όταν τους εξηγούμε ξεπερνούν τους φόβους τους και εμβολιάζονται Οι πολίτες τόσο των λαϊκών όσο και των ανώτερων στρωμάτων είναι σοβαροί άνθρωποι και για αυτό περισσότερο από 75% του γενικού πληθυσμού είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Απέναντι σε αυτούς του πολίτες που νοιάζονται για την υγεία την δικιά τους και των συνανθρώπων τους στέκεται η ίδια νεοφιλελεύθερη Λάμια με δύο πρόσωπα

  • των φασιστών (neo-cons λέγονται) που με πρόσχημα τα ατομικά δικαιώματα ποντάρουν στην διατήρηση του χάους που φέρνει η πανδημία για να οικοδομήσουν επάνω στον φόβο τον νέο ολοκληρωτισμό
  • των μικροαστών φιλοτομαριστών που ενδύουν με αντικαπιταλιστική φρασεολογία τα ατομικά τους δικαιώματα νομίζοντας ότι δημιουργούν επαναστατικές συνθήκες ή κάνουν αντίσταση

Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για το δήθεν ανασφαλές εμβόλιο της ASTRAZENECA και κλασικοί τενόροι της κυρίως της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ωρύονται «γιατί μας εμβολίασαν» με επικίνδυνο εμβόλιο ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω χάρτη.

Με AstraZeneca εμβολιάζεται η Λατινική Αμερική, η Αφρική, η Μέση Ανατολή … Όταν οι ψευδοδιεθνιστές των ατομικών δικαιωμάτων, που τους πέφτει basse classe και επικίνδυνο το εμβόλιο της AZ  (όπως πέρσι φωνασκούσαν κατά του lockdown γιατί θα τους χάλαγε τις συνήθειες, και μετά ενδιαφερόταν να πίνουν το ποτάκι τους στις πλατείες) θα αρχίσουν αργότερα τις υποκριτικές φωνές για τον εμβολιασμό του τρίτου κόσμου να τον θυμούνται αυτό τον χάρτη.

Με λίγα λόγια

1. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Δεν υπάρχουν εμβόλια Α και Β διαλογής

2. Εμβολιαζόμαστε με τα εμβόλια που έχουμε σε κάθε χώρα

3. Αγωνιζόμαστε να ανοίξουν οι πατέντες και να υπάρχουν εμβόλια για όλο τον κόσμο σε όλο τον πλανήτη ώστε ο εμβολιασμός να είναι μαζικός και γρήγορος

4. Αγωνιζόμαστε για να δυναμώσουν τα Εθνικά Συστήματα Υγείας, να αναπτυχθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη και να είναι δημόσια δωρεάν η Υγεία σε όλες τις χώρες σε όλον τον πλανήτη.

5. Αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε και να θεραπεύσουμε τους φτωχούς και τους οικονομικά αδύναμους, τα λαϊκά στρώματα σε όλες τις χώρες σε όλον τον πλανήτη,

6. Αγωνιζόμαστε για να διαφυλάξουμε και να διευρύνουμε την δημοκρατία που έχουμε, την αστική δημοκρατία με τα δέκα χιλιάδες προβλήματα και το ένα καλό: είναι ακόμη δημοκρατία

ΥΓ: ο ασθενής/πολίτης που περιγράφω έχει το κλασσικό προφίλ υψηλού κίνδυνου να πάθει πνευμονική εμβολή. Αν ακολουθούσαμε τον φόβο της θρόμβωσης μετά το εμβόλιο δεν έπρεπε να τον εμβολιάσουμε. Η ανάλυση κινδύνου οδηγεί στο αντίθετο συμπέρασμα. Ευτυχώς ασκούμε εφαρμοσμένη επιστήμη και όχι ιδεολογική μαγγανεία.