ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πρώτο Θέμα Τόπος

Δήλωση Γιάννη Μπουρνού για το εκλογικό αποτέλεσμα

 

Το αποψινό αποτέλεσμα είναι οδυνηρό για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τόσο πανελλαδικά, όσο – ακόμη περισσότερο – και για το Νομό Λέσβου.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες συμπολίτες μας από τη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άη Στράτη, που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και με τίμησαν προσωπικά δύο φορές, εκλέγοντάς με Βουλευτή Λέσβου το 2019 και τον Μάιο. Θέλω να ευχαριστήσω ακόμα περισσότερο εκείνα τα στελέχη και μέλη του κόμματός μας, που αρνήθηκαν πεισματικά την αποστράτευση στα δύσκολα και έδωσαν με όλες τους τις δυνάμεις τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Τόσο στις πρώτες εκλογές του Μαϊου, όσο και στη σημερινή αναμέτρηση, παλέψαμε μόνοι ενάντια στον συντονισμένο πόλεμο που δεχτήκαμε από τη ΝΔ και το πανίσχυρο τοπικό σύστημα εξουσίας που τη στηρίζει, αλλά δυστυχώς και από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, που διεξήγαγαν μονομέτωπη εκστρατεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δώσαμε αυτόν τον αγώνα με αξιοπρέπεια, πολιτικό πολιτισμό και προγραμματική αντιπαράθεση, χωρίς να μπούμε ούτε στιγμή στον πειρασμό να λασπολογήσουμε κατά των πολιτικών μας αντιπάλων ή να εμπλακούμε σε υπόγειες πολιτικές συναλλαγές.

Παρόλη την προσπάθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απώλεσε την έδρα του στο Νομό Λέσβου και, ως απερχόμενος Βουλευτής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στις σημερινές εκλογές, αναλαμβάνω στο ακέραιο τις πολιτικές ευθύνες που μου αναλογούν για αυτό το ιδιαίτερα αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο αγώνας δεν τελειώνει απόψε. Το επόμενο διάστημα θα εκτιμήσουμε στα συλλογικά μας όργανα τι έφταιξε για την αποψινή μας ήττα και την επικίνδυνη συντηρητική στροφή της κοινωνίας που καταγράφηκε στα εκλογικά αποτελέσματα. Θα χαράξουμε όλοι και όλες μαζί με αποφασιστικότητα τους αναγκαίους νέους δρόμους και τις απαραίτητες ριζικές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στο κόμμα μας, για να ανασυγκροτηθεί γρήγορα ως πρωταγωνιστική δύναμη της προοδευτικής παράταξης της πατρίδας μας. Τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε ανοιχτά και να προχωρήσουμε σε τολμηρές τομές, αν θέλουμε πραγματικά να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κόμμα εξουσίας στα επόμενα χρόνια.

Έχουμε μπροστά μας κρίσιμες μάχες, γιατί την προσεχή περίοδο τα κοινωνικά προβλήματα θα ενταθούν, όπως θα ενταθεί και η επίθεση της ΝΔ στα θεμελιώδη δημόσια αγαθά. Θα κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας και των νησιών μας, όπως κάναμε με συνέπεια την προηγούμενη τετραετία μέσα κι έξω από τη Βουλή.  

Συγχαίρω τον κ. Αθανασίου, τον κ. Παρασκευαϊδη και την κ. Κομνηνάκα για την εκλογή τους. Εύχομαι να εκπροσωπήσουν όπως αρμόζει τα νησιά μας στη νέα Βουλή, ώστε να ξεφύγουν από την οπισθοδρόμηση και την υπανάπτυξη που βιώνουν μέχρι σήμερα.

Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω μάθει να δειλιάζω ούτε να εγκαταλείπω τη μάχη στα δύσκολα. Είμαι ενταγμένος στην Αριστερά από τα 18 μου, από τα πέτρινα χρόνια που παλεύαμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για την είσοδό μας στη Βουλή. Δεν θα κάνω πίσω τώρα. Θα είμαι παρών στις εξελίξεις, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην ενίσχυση του κόμματός μας κεντρικά και τοπικά.

Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης και όχι της αποστράτευσης. Τώρα είναι η ώρα να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι και με το βλέμμα πάντα στραμμένο στα προβλήματα της κοινωνίας.