ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης: Μεθοδευμένες “αποφάσεις” στον βούρκο των συναινέσεων

 

 

Η χθεσινοβραδινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης, με ψήφους δεκαέξι υπέρ και δεκαπέντε κατά μιας νέας κλειστής δομής προσφύγων- μεταναστών στη Λέσβο, “μακριά από τον αστικό ιστό”, αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κύριος Χατζηγιάννης, αφού πρώτα σταμάτησε τη διαδικασία για να μετρήσει  τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων και τις βρήκε μία παραπάνω υπέρ, αποφάσισε ότι οι κληθέντες να παραστούν στη διαδικασία, Πρόεδροι των Κοινοτήτων, που επηρεάζονται από την επικείμενη δημιουργία  του νέου ΚΥΤ, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Με τη γελοία δικαιολογία ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα η τοποθεσία της νέας δομής (!), ενώ ο ίδιος ο γραμματέας του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής, είχε αναφέρει κατά τη συνεδρίαση ότι η επιλεγμένη θέση βρίσκεται εντός της  ενότητας Λουτρόπολης Θερμής.

Έτσι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, Δημοσθένης Χατζηγιάννης, κατάφερε να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία και να υπονομεύσει τη βούληση των κοινοταρχών, προκειμένου να επικυρώσει το ψήφισμα της παράταξης Κύτελη, μετατρέποντας την όλη διαδικασία σε παρωδία! Σ΄ένα φιάσκο.

Μία μεθοδευμένη απόφαση, η οποία δεν έχει καμία αξία για τους πολίτες της Λέσβου. Τους μόνους που εκθέτει είναι τους δημοτικούς συμβούλους που την  ψήφισαν,  συμμέτοχους στον επιχειρούμενο βιασμό της θέλησης των κατοίκων της Λέσβου. Η δημοτική παράταξη του κυρίου Κύτελη είναι εκτεθειμένη, όχι μόνο για τη χτεσινή απόφαση, αλλά και για τις διαδικασίες που επέβαλε.

Ο λαός της Λέσβου έχει κατηγορηματικά ταχτεί εναντίον της δημιουργίας οποιασδήποτε νέας δομής. Κι όπως αντιτάχθηκε στα ΜΑΤ τον περασμένο Φλεβάρη, έτσι και τώρα θα σταθεί απέναντι σε κάθε εμπαιγμό, που κρύβεται πίσω από το μειλίχιο ύφος των κυρίων Μηταράκη, Αθανασίου. Που άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν. Όσο για τον “ρεαλισμό” που επικαλέστηκαν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, πίσω απ’ αυτόν κρύβεται η κομματική τους εξάρτηση.

Ενημερώνουμε τους πολίτες της Λέσβου, ότι κάνεις δεν μπορεί να εγγυηθεί το μέγεθος της νέας δομής. Η νέα δομή ΔΕΝ θα είναι μικρή και θα είναι μόνιμη. 

Η απόφαση αυτή υποθηκεύει το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας, καθώς το νησί μας θα γίνει συνώνυμο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του 21ου αιώνα.

Η Λέσβος, της Δημοκρατίας, των κινημάτων, των δημοκρατικών αγώνων δεν θα συρθεί στον βούρκο που επιθυμούν οι Δεξιοί και Ακροδεξιοί τοπικοί πολιτευτάδες και οι πρόθυμοι που τους ακολουθούν.

Η ιστορία του νησιού γράφεται σήμερα. Κάθε δημοκρατικός πολίτης καλείται να πάρει θέση.