ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Η δομή – φυλακή στα Βάστρια της Λέσβου δεν θα γίνει

Η νέα δομή προσφύγων-μεταναστών που δημιουργήθηκε στην Σάμο, έχει καταγγελθεί από την Διεθνή Αμνηστία ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι προδιαγραφών Νατοϊκών βάσεων με εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης ακόμα και όταν κοιμάσαι και με υπερσύγχρονα συστήματα περίφραξης. Δυστοπικό εφιάλτη τη χαρακτήρισαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Θέλουν να μετατρέψουν τα ελεύθερα δημοκρατικά  νησιά μας σε Γκουαντανάμο. Όπου κι αν γίνονται αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι ντροπή για το ανθρώπινο γένος. Η ύπαρξή τους είναι πολιτισμική και ηθική οπισθοδρόμηση. Το να φυλακίζονται αθώοι άνθρωποι είναι κατάντια.   

Ετοιμάζονται και για το νέο «κέντρο» στα Βάστρια, αγνοώντας επιδεικτικά τη θέληση του λεσβιακού  λαού. Να ξέρουν ότι δεν θα ανεχτούμε να γίνει ο τόπος μας συνώνυμο της δυστυχίας, της εξαθλίωσης, της αδικίας, της φυλακής.

Το μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό και σαφές προς την Ευρώπη, προς την ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη, προς την εταιρία που έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτού του ντροπιαστικού έργου: Η δομή – φυλακή στα Βάστρια της Λέσβου δεν θα γίνει.

Αυτή είναι η απόφαση του Λεσβιακού λαού και όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τον κοροϊδέψουν στέλνοντας τον στρατό, ή μοιράζοντας χρήμα σε ντόπιους εργολάβους και μεροκάματα σε εργαζόμενους που τα έχουν ανάγκη, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Όσοι νομίζουν ότι στέλνοντας το αληταριό, που ονομάζουν ΜΑΤ, εκείνους που είδαμε  να καταστρέφουν περιουσίες κατοίκων της Λέσβου και της Χίου, να χτυπάνε και να βρίζουν, ας έχουν υπ’ όψιν τους ότι η αντίδραση αυτή τη φορά θα  είναι πιο έντονη και πιο οργανωμένη.

Η δομή – φυλακή στα Βάστρια της Λέσβου δεν θα γίνει.  Αυτή είναι η απόφαση του λεσβιακού λαού.