ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Η Μυτιλήνη φώναξε: Δεν είναι αθώοι. Ποτέ πια Ναζισμός.

 

 

Μαζευτήκαμε στα Τσαμάκια. Στον τόπο εκτέλεσης των Ελλήνων πατριωτών από τους Ναζί. Στον τόπο της θυσίας. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε. Δεν ξεχνάμε αυτούς που πότισαν τα δένδρα με το αίμα τους. Έχουμε ένα χρέος απέναντι τους. Να μην αφήσουμε ξανά το τέρας του Ναζισμού να σηκώσει κεφάλι.

Πορευτήκαμε προς την συγκέντρωση του πανεργατικού κέντρου στην Πλατεία Σαπφούς. Ενώσαμε τις φωνές μας. Ποτέ πια Ναζισμός.

Σήμερα  είναι μια μεγάλη μέρα. Η Ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, θα καταδικαστεί για τα εγκλήματα της. Για την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν. Για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Για την δολοφονική επίθεση στους Αιγυπτίους ψαράδες. Για την δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Για όλη την εγκληματική τους δράση.

Δεν είναι αθώοι όπως θέλουν να παραστήσουν. Είναι μια Ναζιστική οργάνωση, συνέχεια των ταγμάτων ασφαλείας και των κουκουλοφόρων συνεργατών των Γερμανών στην κατοχή.

Να μην έχουμε καμιά αμφιβολία. Είναι οι σύγχρονοι δοσίλογοι, οι σύγχρονοι κουίσλινγκς. 

Αν γυρνούσαμε ογδόντα χρόνια πίσω, θα τους βλέπαμε με τις στολές των ταγματασφαλιτών, τις κουκούλες των καταδοτών. Τους έχουμε δει πόσο περήφανα ποζάρουν, δίπλα στα χιτλερικά σύμβολα.

Μιχαλολιάκος, Παππάς

Δεν είναι αθώοι. Πίσω από το μύθο της γριούλας  που συνόδευαν  στα ΑΤΜ, υπήρχε ένα ρυάκι αίματος, βία και κτηνωδία.

Θα πληρώσουν ένα μόνο μέρος από τα εγκλήματα τους. Το κακό που έχουν κάνει δεν υπάρχει τρόπος να ξεπληρωθεί. Ο Παύλος Φύσσας κι ο Σαχζάτ Λουκμάν δεν γυρίζουν πίσω. Οι πληγές που άνοιξαν δεν κλείνουν εύκολα.

Η Χρυσή Αυγή μοιάζει να διαλύθηκε. Το δηλητήριο της όμως εξακολουθεί να μολύνει. Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Η ξενοφοβία. Ο ρατσισμός. Ο βλακώδης εθνικισμός.

Η Χ.Α δεν εμφανίστηκε σήμερα. Έρχεται από πολύ παλιά. Από τα χρόνια της Κατοχής. Από το μετεμφυλιακό παρακράτος της δεξιάς. Από τη Χούντα. Είναι συνεχώς παρούσα με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Έχει τα κοινωνικά και πολιτιστικά της ερείσματα.Ένα από τα πρόσωπα της σημερινής κυβέρνησης, είναι αυτό της «καλής» Χρυσής Αυγής.

Και αν ακόμα η Χ.Α κλειστεί στη φυλακή, η σπορά της θα εξακολουθεί να μολύνει και να δηλητηριάζει.

Αυτή τη σπορά πρέπει να παλέψουμε να ξεριζώσουμε…