ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

Καπραβέλος: «Άκουσα τον Μητσοτάκη για τις ΜΕΘ και έμεινα με ανοιχτό το στόμα»

 

Αδυνατούν να πιστέψουν τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις ΜΕΘ, οι επιστήμονες που δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία της χώρας.

«Το άκουσα χτες και έμεινα με ανοιχτό το στόμα», δήλωσε στον Real fm και το Νίκο Μπογιόπουλο, ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος.

«Είναι δυνατόν να μη ξέρει κάποιος το 2021, το πόσο εξειδικευμένο έργο παρουσιάζει μια ΜΕΘ και πως όταν είσαι εκτός δεν έχεις καμία, μα καμία τύχη;», τόνισε απορημένος ο Νίκος Καπραβέλος.

Και συνέχισε: «Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να απορροφήσουμε τον ασθενή που είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ένα επίτευγμα της επιστήμης και έχουμε σώσει ανθρώπινες ζωές. Εάν δεν υπήρχαν οι ΜΕΘ θα είχαμε εκατόμβες νεκρών και εξομοιώνοντας το να είσαι μέσα με το να είσαι απ’ έξω υποβαθμίζεται το τεράστιο έργο τους! Έμεινα κατάπληκτος, πραγματικά. Αντί να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να δούνε πώς φτάσαμε ως εδώ, που είναι μια κατάσταση τριτοκοσμική να μην μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη σφοδρότητα της πανδημίας. Θέλει θάρρος για να παραδεχθείς μια πραγματικότητα, διότι αν την παραδεχτείς πρέπει να ενισχύσεις το σύστημα υγείας».

Υπενθυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός στη Βουλή δήλωσε: ««Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την».