ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πρώτο Θέμα Τόπος

Λέσβος: Μέσα στον οικισμό των Βατερών η φωτιά – Καίγονται σπίτια

 

 

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη – Δήμητρα Λαχουρή

Φωτογραφίες: Γιώργος Φωτεινός από Βατερά Λέσβου

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί πάνω από τον οικισμό Βατερά, σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα, ενώ η φωτιά κινείται απειλητικά προς τα πρώτα σπίτια στον προαναφερόμενο οικισμό. Μεγάλη η μάχη των επίγειων δυνάμεων και των εναέριων μέσων για να σωθούν τα σπίτια που απειλούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχουν καεί ήδη δύο σπίτια.

 

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο πρόεδρος Βρίσας Βατερών, Αποστόλης Αποστολής η εστία της φωτιάς είναι  μεταξύ Βατερών και Σταυρού και καίει πυκνόφυτη δασική περιοχή. Το συντονιστικό της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησαν για προληπτικούς λόγους την εκκένωση του οικισμού.

Είναι τόσο πυκνός ο καπνός που ακόμα και ο ήλιος έχει κρυφτεί.

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη, ενώ όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχης Βέρρος, η εκκένωση συνεχίζεται και δίνεται μάχη για να σωθούν τα σπίτια.

 


Επιχειρούν 50 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα, με 17 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές.

Τα βίντεο είναι από το YOUTUBE