ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πρώτο Θέμα Τόπος

Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου: Καταδικάζουμε τις ύπουλες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε βάρος του νησιού και της τοπικής κοινωνίας

 

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί αποσυμφόρησης του καταυλισμού της Μόριας, όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα παγιωθεί  σε έναν τεράστιο καταυλισμό δέκα έως δεκαπέντε χιλιάδων ανθρώπων. Αυτό που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα ΜΑΤ,  επιτυγχάνεται σήμερα με την ύπουλη πρακτική καταβολής πολύ δελεαστικού μισθώματος σε συγκεκριμένους ιδιοκτήτες, προκειμένου να μισθώσουν τα κτήματά τους.

Η κοροϊδία για τους κατοίκους της Μόριας, των γύρω περιοχών και όλης της Λέσβου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Υποσχέσεις που δεν τηρούνται, λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Ηθικοί  αυτουργοί αυτής της κοροϊδίας  είναι  οι κύριοι  Αθανασίου, Μουτζούρης και Κύτελης. Για το μόνο που νοιάζονται είναι η προσωπική πολιτική τους επιβίωση και η επιβίωση της κυβέρνησης της ΝΔ.  Ας μας πουν στους δεκατρείς μήνες που κυβερνά η ΝΔ, τι πέτυχαν για την Μόρια και την Λέσβο γενικότερα. Τίποτα. Κλειστές συσκέψεις, ανοιχτές συσκέψεις με υπουργούς,  αποτέλεσμα μηδέν. Το μόνο που κάνουν και οι τρεις είναι να ενθαρρύνουν τις ακροδεξιές ομάδες που δήθεν στο όνομα των Μοριανών, παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, ασχημονούν και παρανομούν. Τόσο ο κύριος Αθανασίου, όσο και οι κύριοι Κύτελης και Μουτζούρης, ποτέ δεν καταδίκασαν τις παράνομες πράξεις ανθρώπων που «στόλιζαν» τα αυτοδιοικητικά τους ψηφοδέλτια, που με νύχια και δόντια  τους υποστήριξαν στις εκλογές και σήμερα με τις πράξεις τους δυσφημούν το νησί και τους ανθρώπους του  στα πέρατα του κόσμου.

Η Ν.Ε ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καταδικάζει τις ύπουλες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε βάρος του νησιού και της τοπικής κοινωνίας .

Είμαστε αντίθετοι στην επέκταση του καταυλισμού και στη δημιουργία  νέων κλειστών δομών-φυλακών.

Ζητάμε τη μεταφορά χιλιάδων ανθρώπων σε δομές αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μόνο ο απεγλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων από τον καταυλισμό της ντροπής, μπορεί να ξαναφέρει την ομαλότητα στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

Καλούμε την κυβέρνηση να καταβάλει τις αποζημιώσεις  σε όσους ιδιοκτήτες τα κτήματά τους έχουν καταστραφεί.

Οι συμπολίτες μας της Μόριας  και όλης της Λέσβου δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτή την κυβέρνηση. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε και αντιδράσουμε σ’ αυτή την κοροϊδία,  τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχουμε η κυβέρνηση  να πάψει να μας εμπαίζει.

Ένας χρόνος ψεμάτων, κοροϊδίας και εμπαιγμού είναι αρκετός. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!