ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Ο κύριος Αθανασίου προσπαθεί να ξεπλύνει το παρακράτος Μητσοτάκη

Ο κύριος Χαράλαμπος Αθανασίου σε συνέντευξη του στο Aeolos TV, προσπάθησε να εξηγήσει και ουσιαστικά να δικαιολογήσει τις υποκλοπές που έχουν συνταράξει τις τελευταίες ημέρες την ελληνική κοινωνία. Αναφέρθηκε σε διατάξεις του Συντάγματος που δικαιολογούν για λόγους εθνικής ασφάλειας τις παρακολουθήσεις, εφόσον όπως είπε τηρούνται οι διαδικασίες που προβλέπει ο νομοθέτης. Και ως γνήσιος ακροδεξιός ο κύριος Αθανασίου επικαλέστηκε δήθεν αθώα την περίπτωση ενός Έλληνα  βουλευτή ο οποίος όμως δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος: «Αν υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής, ο οποίος έχει εντελώς διαφορετικό θρησκευτικό προσανατολισμό από τους ορθόδοξους, ας πούμε ένας Μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδας, δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή, δίνει κάποια πληροφορία στη γείτονα χώρα, από που θα μπουν οι μετανάστες και λοιπά, γιατί δεν πρέπει να ελεχθεί;»

Κύριε Αθανασίου το αν κάποιος αγαπά την πατρίδα του δεν παίζει ρόλο το θρήσκευμα ή αν πιστεύει στον Θεό ή αν είναι άθεος. Οι διχαστικοί αυτοί διαχωρισμοί αφορούν εσάς και την παράταξη σας. Και δεν είναι σύμβολο του κακού ο αλλόθρησκος Έλληνας βουλευτής όπως υπονοείται, αλλά κακό μπορεί να κάνει στην πατρίδα του και ο Χριστιανός Ορθόδοξος υπουργός που κινείται μέσω των απ’ευθείας αναθέσεων και για τις μίζες δημιουργεί ένα αχρείαστο ΚΥΤ μέσα στην καρδιά του δάσους στα Βάστρια. Κακό στην πατρίδα του μπορεί να κάνει και ο επίορκος δικαστικός που συμμετέχει στα παραδικαστικά κυκλώματα. Κακό στην πατρίδα τους μπορούν να κάνουν και ο υπουργός Υγείας και η υπουργός Παιδείας. που υποβαθμίζουν την δημόσια υγεία και την δημόσια παιδεία για χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων.

Και για να πάμε στο θέμα μας κύριε Αθανασίου ο πρωθυπουργός κύριος Μητσοτάκης πιάστηκε να έχει δημιουργήσει ένα κρατικό-παρακρατικό σύστημα παρακολουθήσεων. Μια παρακρατική διαδικασία υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Ας μας εξηγήσετε κύριε Αθανασίου τι λόγοι εθνικής ασφάλειας υπήρχαν για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κυρίου Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου κυρίου Θανάση Κουκάκη.

Τίποτα εθνικοί λόγοι δεν υπήρχαν. Εκτροπή της δημοκρατικής ομαλότητας υπήρξε. Και υπεύθυνος γι αυτή είναι ο πρωθυπουργός κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης. Που δεν πρόκειται να ξεφύγει από αυτό το όνειδος. Πλέον δεν υπάρχει επιστροφή για τον κύριο Μητσοτάκη, όσοι Αθανασίου κι αν προσπαθήσουν να τον δικαιολογήσουν και να τον ξεπλύνουν. Το πιθανότερο είναι να βουλιάξουν όλοι μαζί.