ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα Πρώτο Θέμα

Προσφυγικά Αλεξάνδρας / Εικόνες ντροπής – Τα ΜΑΤ έδεσαν πισθάγκωνα δεκάδες προσαχθέντες

Σε δεκάδες προσαγωγές στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας προχώρησαν ΜΑΤ, ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ, λίγες ώρες μετά την αντίστοιχη πρωινή επιχείρηση.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media προκαλούν οργή, καθώς δείχνουν τους προσαχθέντες να είναι πεσμένοι στα γόνατα και δεμένοι πισθάγκωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει στη προσαγωγή και φωτορεπόρτερ που ήταν στο σημείο καλύπτοντας την νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ.

Αστυνομία στα προσφυγικά
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ
Αστυνομία στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ

Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και μία έγκυος τριών μηνών η οποία ζητά ιατρική βοήθεια, ωστόσο τα ΜΑΤ αρνούνται καθώς την περιφρουρούν.

INTIME/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ

 

INTIME/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ

Η αστυνομία με ανακοίνωση που έβγαλε μιλά για δεκάδες προσαχθέντες, χωρίς να αναφέρει ακριβό αριθμό, και αναφέρει ότι οι αστυνομικοί δέχτηκαν πέτρες από ομάδες ατόμων.

Αναλυτικά τι λέει η ΕΛΑΣ:

«Σε εξέλιξη βρίσκεται από πρωινές ώρες σήμερα (Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022) ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Προσφυγικών από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Την επιχείρηση συνδράμουν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) καθώς και Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για τη σύλληψη ατόμου, το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων. Μετά την προσαγωγή του, ομάδες ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ανέβηκαν στην ταράτσα και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος του συλληφθέντα.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προσαγωγές από το σημείο».

Αστυνομία στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ

 

Αστυνομία στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας