ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

«Σιλάνς Παναγιωτάκη!»

Το ΠΙΚΠΑ «έπεσε». Τα ΜΑΤ του Μητσοτάκη, του Χρυσοχοΐδη και του Μηταράκη, έκαναν πάλι τη δουλειά τους. Κάτω από το μειδίαμα του Πόντιου Πιλάτου δημάρχου Μυτιλήνης κυρίου Κύτελη, που θέλει να λειτουργήσει τις κατασκηνώσεις «για τα φτωχά». Έτσι αποκαλεί ο κύριος Δήμαρχος τα παιδιά των εργατών, των αγροτών και των χαμηλά αμειβόμενων εργαζόμενων. Σαν τη Μαντάμ Σουσού από τον Μπύθουλα.

Για «τα φτωχά» λοιπόν οι κατασκηνώσεις και καλώς να έρθουν να κάνουν τα μπάνια τους για δύο εβδομάδες το κατακαλόκαιρο. Και τον υπόλοιπο καιρό; Η περιοχή θα ρημάζει, όπως ρήμαζε και τα προηγούμενα χρόνια πριν την προσφυγική κρίση. Όπως ρημάζει και το πρώην φυλάκιο στο Τσαμλίκ’ που ο Δήμαρχος κύριος Κύτελης όταν ήταν πρόεδρος της ΤΥΔΚ πέταξε έξω έναν άρρωστο γέρο, (που το είχε «παράνομα καταλάβει») γιατί ήθελε να το κάνει «αθλητικές εγκαταστάσεις», όπως ρήμαζε και «το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής», πριν τη δημιουργία της πρότυπης δημοτικής δομής φιλοξενίας προσφύγων του Καρά Τεπέ.

Για «τα φτωχά» λοιπόν, το ΠΙΚΠΑ. Και κάπως έτσι βολεύει να στρέφονται οι φτωχοί έλληνες κατά των φτωχών προσφύγων, ενώ οι πραγματικοί εχθροί της κοινωνίας ψήφισαν το νέο πτωχευτικό κώδικα που δεν προστατεύει πλέον την α’ κατοικία, που πτωχεύει τους «πτωχούς», και ετοιμάζονται να ψηφίσουν και τον νέο εργασιακό νόμο γαλέρας. Συγχρόνως, τα κονδύλια για το προσφυγικό σφυρίζουν γύρω μας, πότε μυστικά και πότε φανερά, κλείνοντας δουλειές με μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες και με νεοσύστατες ΜΚΟ του ακροδεξιού χώρου.

Όμως οι «φτωχοί» εργαζόμενοι, χαμπάρι δεν παίρνουν για το τι παίζεται πίσω από την πλάτη τους, αφού τα περισσότερα ΜΜΕ όλες αυτές τις αλλαγές τις αποσιωπούν.

Έτσι λοιπόν τα φτωχά προσφυγόπουλα μεταφέρθηκαν, κατόπιν αντιδράσεων ενεργών πολιτών της Λέσβου, στον δημοτικό Καρά Τεπέ, όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι καλές, με σκοπό να κοπάσουν οι αντιδράσεις. Στο τέλος του χρόνου, άπαντες θα ‘ξωπεταχτούν στον βούρκο του νέου ΚΥΤ του Καρά Τεπέ.

Στόχος τους είναι να καμφθούν οι αντιδράσεις, να λερωθεί η αλληλεγγύη, να σπείρουν τον διχασμό στις τοπικές κοινωνίες, να σκύψουν το κεφάλι οι «φτωχοί» έλληνες, να χάσουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας οι πρόσφυγες, να ξεριζωθούν οι αξίες και οι ιδέες της αριστεράς, μέσα σε ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο επιβίωσης, να μην υπάρχει αντίλογος. Να σιγήσει η κοινωνία.

Όργανα του σχεδίου της κυβέρνησης είναι οι περιφερειάρχες συμπαραστάτες της άκρας δεξιάς, οι βουλευτάδες των μυστικών συναντήσεων και του σκοτεινού παρασκηνίου και οι Δήμαρχοι Μαντάμ Σουσούδες από τον … Μπύθουλα.

Και για σένα φτωχέ μου κοσμάκη, που πολεμάς νύχτα μέρα να τα βγάλεις πέρα, δεν μένει τίποτα, μα τίποτα.

Μόνο γυρνάνε και σου λένε: «Σιλάνς Παναγιωτάκη!»