ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

Σπήλιος Λιβανός / Επιστολή εμπαιγμός σε Μητσοτάκη – Το βίντεο τον διαψεύδει

Το μαύρο άσπρο επιχείρησε να κάνει ο Σπήλιος Λιβανός ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την κατακραυγή για το βίντεο της ντροπής που είδε το φως της δημοσιότητας. Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην επιτολή παράιτησης που έστειλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμπαίζει ανοιχτά τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι είχε «εμφανώς ειρωνική διάθεση απέναντι στην απαράδεκτη και κυνική τοποθέτηση» του δημάρχου Σπάρτης ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές το 2007 γιατί μοίραζε λεφτά με τη σέσουλα. Μόνο που στο βίντεο δε φαίνεται κάποια ειρωνική διάθεση, αλλά αντιθέτως τρανταχτά γέλια.

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» ακούγεται στο βίντεο να λέει προκλητικά ο Πέτρος Δούκας.

«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι» συνέχισε ο δήμαρχος Σπάρτης ο οποίος διαγράφηκε από τη ΝΔ.

«Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα» απαντά ο Σπήλιος Λιβανός ο οποίος ξεσπά σε γέλια και δίνει το «σύνθημα» και στους υπόλοιπους.

Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό και εκθέτει διπλά τον Σπήλιο Λιβανό.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Σπήλιου Λιβανού προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Η μέχρι τώρα πορεία μου στην πολιτική και ο αξιακός μου κώδικας απέχουν πολύ από το περιεχόμενο διαλόγου με τον Δήμαρχο Σπάρτης, το οποίο κατεγράφη εν αγνοία μου και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα.

Παρά την εμφανώς ειρωνική μου διάθεση απέναντι στην απαράδεκτη και κυνική τοποθέτησή του, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω παρερμηνεία η οποία θα μπορούσε να πλήξει τις αρχές της μεγάλης και φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θέση την οποία επί 13 μήνες υπηρέτησα άοκνα, με απόλυτο γνώμονα τη στήριξη και τον εκσυχρονισμό της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης και ιδιαίτερα την τοποθέτηση του Έλληνα αγρότη στη θέση που του αξίζει. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το έργο θα συνεχιστεί από την κυβέρνησή μας με επιτυχία, προς όφελος της πατρίδας μας.

Με εκτίμηση,

Σπήλιος Λιβανός»