ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πρώτο Θέμα Τόπος

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Λέσβου, Τομέας Αγροτικού: Κύριε Αθανασίου δώσατε στους κτηνοτρόφους λίγα για να καυχιέστε τόσο πολύ!

Σε απάντηση δηλώσεων του κ. Χ. Αθανασίου σε τοπική εφημερίδα ο τομέας Αγροτικού της ΝΕ Λέσβου αναφέρει:

Πενήντα χρόνια κυβερνούσε η ΝΔ, αλλά οι κτηνοτρόφοι μας ενίσχυση deminimis γνώρισαν πρώτη φορά επί ΣΥΡΙΖΑ! Και μάλιστα όχι μια, αλλά δύο φορές. Και πήραν και έξτρα ενίσχυση για το «προσφυγικό». Και όλα αυτά σε συνθήκες μνημονίων και δημοσιονομικής προσαρμογής που τώρα δεν υπάρχουν. Χωρίς την οικονομική ευελιξία που σας δίνει σήμερα η ΕΕ.
Το θέμα όμως δεν είναι τι έδωσε πριν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εάν αυτά που δώσατε τώρα εσείς κ. Αθανασίου είναι αυτά που περίμεναν οι κτηνοτρόφοι και αν είναι αρκετά για την στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα των νησιών μας. Εμείς σας λέμε λοιπόν ότι δεν είναι! Και επειδή οι κτηνοτρόφοι μας στα έντεκα χρόνια καραντίνας λόγω του καταρροϊκού πυρετού, έχουν υποστεί τουλάχιστον διπλάσιες οικονομικές απώλειες σε σχέση με τους κτηνοτρόφους της υπόλοιπης Ελλάδας, ζητάμε να διπλασιάσετε για το νησί μας την έκτακτη ενίσχυση των 4 ευρώ που θα δοθούν λόγω κορωνοϊού. Όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την επιζωοτία της ευλογιάς.
Όσο για τον λαϊκισμό, σας τον επιστρέφουμε. Σας έχει γίνει δεύτερη φύση. Επί τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκατε να διεκδικήσετε, ούτε να προτείνετε τίποτα για τους κτηνοτρόφους. Απουσιάζατε εντελώς από τον κοινωνικό διάλογο για τα αγροτικά προβλήματα και είχατε αρκεστεί στην τυφλή, λαϊκίστικη, επιζήμια και καταστροφική για την χώρα μας, αντιπολίτευση της συμφωνίας των Πρεσπών, που σήμερα τιμάτε, αλλά και του προσφυγικού, που σήμερα δεν λύνετε, παρ’ όλες τις προεκλογικές σας υποσχέσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου θα συνεχίσει την κριτική και παραγωγική αντιπολίτευση για το καλό του αγροτικού κόσμου και της κοινωνίας γενικότερα.