ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πρώτο Θέμα Τόπος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΚΕ

Η Τοπική Οργάνωση του ΚΚΕ με μισές αλήθειες, ολόκληρα ψεύδη, αρκετές ανακρίβειες και χωρίς να τολμά να διαψεύσει τίποτα από τα “πεπραγμένα” που αναφέρονται στον Απολογισμό, επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα θέματα υγείας κατά την περίοδο διακυβέρνησης του, παραγνωρίζοντας τα επιτεύγματα και τις ειδικές οικονομικές και πολιτικές συνθήκες της περιόδου 2015-2019.

Εκείνο που κάνει εντύπωση δεν είναι ο αφοριστικός λόγος του ΚΚΕ που θυμίζει θρησκευτικό δογματισμό σε πολλά θέματα, αλλά η παραποίηση και η απόκρυψη πραγματικών γεγονότων σε σχέση με το νοσοκομείο Λήμνου, γιατί εκεί εστίασε το τοπικό ΚΚΕ, προφανώς αποδεχόμενο τη θετική συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΣΥ και την υγεία γενικά.

Δεν θα σταθούμε ούτε στις φανταστικές μαζικές κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο (που έγιναν μόνον κατά το τελευταίο τρίμηνο διακυβέρνησης κατά την απουσία τοπικής διοίκησης), ούτε στην (καταγγελόμενη) μη διενέργεια σκωληκοειδεκτομής σε παιδί (παραγνωρίζοντας ότι ομόφωνα με απόφαση τους όλοι οι γιατροί χειρουργικών ειδικοτήτων του νοσοκομείου έκριναν ότι η αντιμετώπιση ήταν ορθή).

Δεν θα επεκταθούμε ούτε στο θέμα της ΜΕΘ / ΜΑΦ, που προφανώς δεν μπορούσε να συζητηθεί σοβαρά σε ένα νοσοκομείο που η ΝΔ το παρέδωσε το 2015 με διαλυμένα τα τμήματα του χωρίς παθολόγο, αναισθησιολόγο, κοκ. Και θα είμαστε απόλυτα θετικοί και σύμφωνοι για την λειτουργία τους όταν επιστημονικά ανεξάρτητα όργανα κρίνουν την αναγκαιότητά τους. Εάν το ΚΚΕ διαθέτει τέτοιες επιστημονικές αξιολογήσεις, ας τις δημοσιεύσει. Σε διαφορετική περίπτωση διαπράττει άκρατο λαϊκισμό.  

Θα σταθούμε μόνο στο γεγονός ότι το τοπικό ΚΚΕ επικαλείται νούμερα και ποσά, που υποτίθεται ότι αφορούν τους προϋπολογισμούς του νοσοκομείου, αλλά δυστυχώς για αυτούς, αφορά μόνον ειδικές επιχορηγήσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του νοσοκομείου προς τους προμηθευτές του. Αφορά δηλαδή χρέη προηγούμενων ετών που κλήθηκε η τότε διοίκηση να αποπληρώσει με ειδική έκτακτη χρηματοδότηση. Η συνολική χρηματοδότηση του νοσοκομείου το διάστημα 2015-19 ήταν συνεχής, αδιάλειπτη, ικανοποιητική και είχε σαν αποτέλεσμα την συντόμευση του χρόνου τακτοποίησης των οικονομικών υποχρεώσεων του νοσοκομείου από 1 – 1,5 χρόνο το 2016 σε 3 μήνες το 2018, την τακτική και έγκαιρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών και την απρόσκοπτη προμήθεια υλικών και φαρμάκων. Και όχι μόνο αυτά, αλλά τόσο η χρηματοδότηση με 1,5 εκατομμύριο ευρώ της ανακαίνισης του παλιού κτιρίου όσο και η προμήθεια ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού συνεχίζονται μέχρι σήμερα από τα προγράμματα και τις πιστώσεις εκείνης της περιόδου.

Δεν πρόκειται να ξανασχοληθούμε για το θέμα αυτό με το ΚΚΕ. Πρώτον γιατί κύριος αντίπαλος δεν είναι το ΚΚΕ αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ που με την αντιλαϊκή πολιτική της έφερε τη χώρα στην τελευταία θέση όλων των ευρωπαϊκών αξιολογήσεων σε όλους τους τομείς (και στην υγεία), αλλά και γιατί δεν είναι δυνατόν επ’ άπειρον να απαντάς σε διαστρεβλώσεις και γκεμπελικού τύπου ψέματα. Ελπίζουμε το ΚΚΕ να αντιληφθεί ότι η (απερχόμενη) κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία και να σχολιάσει κάποια στιγμή όσα η κα Γκάγκα δημόσια είπε για το νοσοκομείο Λήμνου. Είναι κρίμα να χρειαστεί άλλη μια τετραετία Μητσοτάκη για να εμπεδώσουν την καταστροφική πολιτική του, αλλά είναι αισιόδοξο ότι αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και του ασκούν αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εξαιρετικά υπερήφανος για την πολιτική που ασκήθηκε στο χώρο της Υγείας γενικότερα και ειδικότερα στο νοσοκομείο της Λήμνου και είναι ακόμη πιο περήφανος για το πρόγραμμα Υγείας που θα εφαρμόσει από την 22α Μαΐου, με την αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία, την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων Μητσοτάκη και την εφαρμογή ειδικού προγράμματος «Υγεία στα Νησιά».

Είμαστε διαθέσιμοι και ταυτόχρονα καλούμε τους υποψήφιους βουλευτές όλων των υπολοίπων κομμάτων σε δημόσιο ζωντανό διάλογο που θα κατευθύνουν και θα διαχειριστούν δημοσιογράφοι του νησιού μας.

Εμείς συνεχίζουμε.

Με το Λαό και τους Εργαζόμενους.

Στον αγώνα για την Κοινωνική Αλλαγή, για την Ανοιχτή Δωρεάν Υγεία, για την Δικαιοσύνη Παντού.

3 Απριλίου 2023 Το Γραφείο Τύπου