ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

Χαλκιδική: Ηλικιωμένοι πέθαναν εντελώς αβοήθητοι

 

Ένα ζευγάρι συνταξιούχων 65 και 70 ετών πέθαναν από κορονοϊό στη Χαλκιδική. Δύο ημέρες νωρίτερα ο γιατρός τους είχε στείλει σπίτι δίνοντας αντιβίωση

Αντιμέτωποι με μια πολύ δυσάρεστη εικόνα βρέθηκαν οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, όταν έφτασαν σε σπίτι που είχε καλέσει σε βοήθεια.

Φτάνοντας στο σημείο οι τραυματιοφορείς, αφού χρειάστηκε πρώτα να παραβιάσουν την πόρτα με τη βοήθεια της αστυνομίας, καθώς ήταν κλειδωμένη και κανείς δεν άνοιγε, εντόπισαν νεκρή μία γυναίκα 65 ετών και αναίσθητο τον σύζυγό της, 70 ετών, με χαμηλό οξυγόνο ο οποίος κατέληξε κι αυτός σήμερα το πρωί.

Πρόκειται δυστυχώς για ένα ακόμη συμβάν το οποίο επιβεβαιώνει την αδυναμία του Εθνικού Συστήματος Υγείας να εξυπηρετήσει το σύνολο των πολιτών και το οποίο έχει αφεθεί παντελώς αβοήθητο από την κυβέρνηση. Όπως σημειώνει εύστοχα, συγχωριανός του ζευγαριού, το γεγονός δείχνει επίσης τη διαφορά αντιμετώπισης που έχουν άνθρωποι που βρίσκονται σε υψηλά ιστάμενες θέσεις, με τους υπόλοιπους που πεθαίνουν εντελώς εγκαταλελειμμένοι.

Η σχετική ανάρτηση για το συμβάν

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΙΝΑΣ

Έχει συμβεί ένα τραγικό γεγονός στην Μεγάλη Παναγία. Ένα ζευγάρι πάνω από 70 ο άνδρας και περί τα 65 η γυναίκα Μεγαλοπαναγιώτες, οι οποίοι είχαν επιστρέψει στο χωριό εδώ και καμιά 5ετια, αφού πλέον είχαν βγεί στην σύνταξη από τις εργασίες τους στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοιο κι οι δυο και κατά συνέπεια σε καραντίνα στο πατρικό τους σπίτι. Δύο μέρες πριν επισκέφθηκαν το γιατρό και τους έστειλε με αντιβίωση στο σπίτι. Χθες το πρωί δέχθηκε κλήση το 166 από την οικία τους για βοήθεια. Πήγε το ασθενοφόρο και δεν μπορούσε να μπει μέσα επειδή η πόρτα ήταν κλειδωμένη και την παραβίασαν με την βοήθεια της αστυνομίας. Μέσα βρέθηκε νεκρή η γυναίκα κι ο άνδρας αναισθητος με χαμηλό οξυγόνο ο οποίος κατέληξε κι αυτός σήμερα το πρωί. Στην χώρα που “όλα ήταν έτοιμα” για την αντιμετωπιση της πανδημίας, που σπαταλούν την οποια χρηματοδότηση για να “σώσουν” τράπεζες και κανάλια και δεν ετοιμάζουν καμία ΜΕΘ, αλλά και με ελλείψεις γιατρών στα χωριά μας,θα ζουν οι πολίτες με ένα σύστημα υγείας διαφορετικών ταχυτήτων ανάλογα την θέση που κατέχει ο καθένας. Δηλαδή αν είσαι επιφανές πρόσωπο και έχεις παρασύρει και κόσμο στην διασπορά του κορονοιου, από το βήμα που σου δίνει η θέση σου (δεν θα σε ενοχλήσει κι ο νόμος εξάλλου) θα έχεις την δυνατότητα να νοσηλευθείς εις το Ωνάσειο , αφού μπορείς ρε παιδάκι μου, κι άσε τους ιθαγενείς μπαρμπάδες να πεθαίνουν στα γραφικά χωριά τους. Καλή δύναμη σε όλους, με ανθρωπιά κι αλληλεγγύη θα σωθεί η αιτία της ύπαρξής μας σε τούτον τον κόσμο.

Πηγή: 3pointmagazine.gr