ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Πρώτο Θέμα

Όταν οι φοιτητές τραγουδάνε πάνω στο γρασίδι, τα ΜΑΤ επιτίθενται

 

Της Τζώρτζιας Ρασβίτσου

Και ενώ  «η Καθημερινή» γράφει: Πανεπιστημιακή αστυνομία σε απόσταση – θα περιπολεί εκτός ΑΕΙ: Κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τους πρυτάνεις το νόημα όσων ελέχθησαν ήταν: «Τα μέλη των ΟΠΠΙ δεν έχουν να χωρίσουν κάτι με τα μέλη των παρατάξεων, δεν είναι αντίπαλοι», τα βίντεο που κυκλοφορούν δείχνουν μια άγρια, μανιασμένη καταστολή εναντίον 5.000 ανθρώπων που παρακολουθούν μια συναυλία (του Θανάση Παπακωνσταντίνου και του Δημήτρη Μυστακίδη) κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Οι φοιτητές τρέχουν να γλιτώσουν από τα χημικά και τα ΜΑΤ και βρίσκονται αντιμέτωποι με τις «Αύρες».

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατρακύλα για μια κυβέρνηση, από το να μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε πεδία μάχης.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα για μια κυβέρνηση, από το να  ξυλοφορτώνει καθημερινά φοιτητές.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πάτος  για μια κυβέρνηση, από το να στέλνει  ΜΑΤ σε συναυλίες. Από το να αντιμετωπίζει τους φοιτητές ως επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη.

Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάντια για μια κοινωνία, από το να βλέπει αυτές τις εικόνες της αστυνομοκρατίας και να μην ξεσηκώνεται – οι γονείς να υπερασπιστούν τα παιδιά τους, οι καθηγητές τους φοιτητές τους, ο κόσμος της Αριστεράς τη νεολαία.

Το ΑΠΘ για δεύτερη χρονιά ζει τη μανία των σωμάτων ασφαλείας και της άγριας καταστολής. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι ακριβώς προστατεύει η αστυνομία δέρνοντας τους φοιτητές. Όπως γνωρίζουμε ότι η παιδεία δεν μπορεί να συνυπάρχει με τα δακρυγόνα, ούτε οι φοιτητές να σπουδάζουν με τον φόβο των φωτοβολίδων κρότου λάμψης.

Η σημερινή κυβέρνηση τρομοκρατεί για να επιβιώσει. Δεν έχουμε οπισθοδρόμηση, δεξιά κυβέρνηση έχουμε. Αυτή είναι η  δεξιά…