ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πρώτο Θέμα Τόπος

Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου: Επεισόδια ΔΕΗ

 

 

 

Bale of Hay Wall

Άλλο ένα επεισόδιο – αυτή τη φορά πολύ σοβαρό – εκτυλίχθηκε στη Μυτιλήνη στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ, με πρωταγωνιστές γνωστά ακραία – ακροδεξιά στοιχεία.

Με αφορμή τη γνωστή δασική πυρκαγιά στην περιοχή της Θερμής και με πρόσχημα δήθεν περιφρούρηση περιοχών που θα καίγονταν από αιτούντες άσυλο που θα κινούντο προς την πόλη αλλά και ψευδώς διαδίδοντας ότι θα συγκροτούσαν εθελοντικές ομάδες πυρασφάλειας, κάλεσαν συμπολίτες μας να συγκεντρωθούν για άλλη μια φορά στο δρόμο μπροστά από την ΔΕΗ αφού «η βραδιά ήταν πολύ κρίσιμη». Ακολούθησε ένας κατακλυσμός ψευδών ειδήσεων (δυστυχώς και μέσα από τοπικές ιστοσελίδες) για διάφορες πυρκαγιές με τις οποίες ενοχοποιούσαν πρόσφυγες και Τούρκους! Υποκαθιστώντας για άλλη μια φορά την αστυνομία σταματούσαν για έλεγχο ανυποψίαστους πολίτες και σύμφωνα με πληροφορίες επιτέθηκαν και σε βαν όχημα τους επιβάτες του οποίου διέσωσε με παρέμβασή της η Ελληνική Αστυνομία. Ακόμα και στρατιωτικό αυτοκίνητο ήλεγξαν το οποίο μετέφερε μηχάνημα του Στρατού στο μέτωπο της πυρκαγιάς γιατί δήθεν στις 10 το βράδυ κατευθύνονταν για εργασίες επέκτασης στον καταυλισμό της Μόριας!

Ακολούθησε το παρ’ ολίγον τραγικό δυστύχημα με έξη τραυματίες όταν 75χρονος οδηγός με το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω στους συγκεντρωμένους.

Αυτές οι ομάδες ακραίων στοιχείων της Μυτιλήνης δρουν ανεξέλεγκτα και έχουν χτυπήσει και στο παρελθόν αθώους πολίτες.

Καλούμε την Ελληνική Αστυνομία και την Εισαγγελική Αρχή να παρέμβουν και να δώσουν τέλος σε αυτή την επικίνδυνη για την κοινωνία παρακρατική και διχαστική  φαρσοκωμωδία που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι άνθρωποι της ιδιαίτερα στο χώρο της αυτοδιοίκησης υπέθαλψαν και «νομιμοποίησαν».  Στελέχη του κυβερνητικού κόμματος ακόμα και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης ενθαρρύνουν αυτές τις ομάδες.

Καλούμε τον Λεσβιακό Λαό να γυρίσει την πλάτη σε αυτές τις καταστροφικές για τον τόπο παραληρηματικές θεωρίες και πρακτικές.

Είναι ανάγκη να συνταχθούμε όλοι σε ένα δημοκρατικό μέτωπο που με ηρεμία και νηφαλιότητα θα προσπαθήσει να βγάλει τον τόπο και τους κατοίκους του από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση που βιώνουμε.