ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πρώτο Θέμα Τόπος

 

8 του Μάρτη :Ημέρα της γυναίκας

Κίνηση Μνήμης και Δράσης

 

Η γυναίκα αποτελεί και στην εποχή μας  ένα ακόμα θύμα  του κοινωνικού συστήματος, που θρέφει και προάγει την ανισότητα, την εκμετάλλευση, την αδικία.

Ενός συστήματος που έχει πλήξει  την ανθρωπότητα εξαθλιώνοντας  και ξεριζώνοντας  λαούς και  συνειδήσεις, ενώ μέσα από τους πολέμους πολλαπλασιάζει  τα κέρδη  του, με αντίτιμο τη ζωή.

Ως γυναίκες  που φέρνουμε στον κόσμο και ανασταίνουμε τη ζωή,  ενώ παράλληλα  βιώνουμε  την ανισότητα  τόσο  στους χώρους εργασίας, όσο και στην κοινωνική μας ζωή, καταγγέλλουμε τους αντιεργατικούς  νόμους, που πλήττουν ιδιαίτερα το φύλο μας,  θίγοντας μητρότητα, επαγγελματική εξέλιξη, ενισχύοντας την ανεργία…

Καταγγέλλουμε τη  μιντιακή  χειραγώγηση,  που υποβιβάζει τη γυναικεία υπόσταση, ενισχύει την πατριαρχική νοοτροπία και οδηγεί κάποια θρασύδειλα ανθρωπάρια σε κακοποιητικές συμπεριφορές που φτάνουν μέχρι και τις γυναικοκτονίες.

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς, τα κλειστά στόματα, τις συγκαλύψεις  και το ξέπλυμα βιαστών και φονιάδων.

Η 8 του Μάρτη για μας δεν είναι γιορτή, είναι μέρα μνήμης και αγώνα!

Σε ένα σύστημα που στηρίζεται στον νόμο της ζούγκλας, οι γυναικείοι αγώνες είναι απαραίτητο να είναι συλλογικοί κι αδιάκοποι.