ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πρώτο Θέμα Τόπος

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λήμνου: EΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Από Σάββατο 22 Απριλίου έως και Τετάρτη 26 Απριλίου η υποψήφια βουλεύτρια Μαρία Νικολάρα και οι υποψήφιοι βουλευτές Αντώνης Μαντζαβέλας και Δημήτρης Μοιρασγεντής παρευρέθηκαν στο νησί μας. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους συνοδευόμενοι από κλιμάκια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Λήμνου πραγματοποίησαν περιοδείες, επισκέψεις, συναντήσεις και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, στην διάρκεια των οποίων άκουσαν τα προβλήματα κατοίκων και εκπροσώπων φορέων και γνωστοποίησαν το δεσμευτικό και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα του κόμματος ιδιαίτερα για το νησί μας.

Συγκεκριμένα:

Επισκέφτηκαν την αγορά της Μύρινας, τον Μούδρο και τα χωριά Δάφνη, Σαρδές, Ατσική, Κοντοπούλι, Παναγιά, Πλάκα, Σκανδάλη, Φυσίνη και Αγία Σοφία. Στην έντονη αγανάκτηση των εμπόρων και των αγροτών για το κύμα ακρίβειας που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη δήλωσαν ότι η μόνη απάντηση για την αντιμετώπισή του είναι:

* Η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, την οποία δεν έχει πραγματοποιήσει η Ν.Δ. παρότι έχει την δυνατότητα να το κάνει,

* Η μείωση του κόστους καυσίμων και ενέργειας,

* Η ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων

* Η εφαρμογή Στεγαστικού Προγράμματος για τους νέους.

* Η άμεση παύση των πλειστηριασμών με ταυτόχρονη εφαρμογή ενισχυτικού προγράμματος για την αποπληρωμή των δανείων.

και ανέλυσαν τα ειδικά μέτρα που προβλέπονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ τα οποία και έχει δεσμευτεί να νομοθετήσει αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης.

Ειδικά για τους αγρότες ανάμεσα σε άλλα έγινε αναφορά και στην ίδρυση και λειτουργία ειδικού διαχειριστικού φορέα στο νησί μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της καταστροφής των καλλιεργειών λόγω των αγριοκούνελων.

Συναντήθηκαν επίσης με την Ένωση Ιατρών και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λήμνου όπου και αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα υλοποίησης ενός 4ετούς σχεδίου αναβάθμισης των νοσοκομείων σε στελέχωση και εξοπλισμό προκειμένου να αναστραφεί η πλήρης απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ειδικότερα:

*Στο πλαίσιο οικονομικών, διοικητικών και επιστημονικών κινήτρων που θα κάνουν τα νησιά μας ελκυστικό επαγγελματικό-επιστημονικό προορισμό για τους γιατρούς.

* Στην νομοθέτηση και εφαρμογή του Υγειονομικού Ισοδύναμου για τους κατοίκους των νησιών,

* Στη σημαντική αναβάθμιση των αποδοχών του μη ιατρικού προσωπικού, που πέρα από την αύξηση 10% που θα ισχύσει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, θα συμπεριλάβει και περαιτέρω ουσιαστική αύξηση των συνολικών μηνιαίων αποδοχών τους.

* Στην ένταξη ΟΛΩΝ των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

* Στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων που προσλήφθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας .

* Στη θέσπιση του Ενιαίου Νοσηλευτικού Κλάδου.

* Στην ολοκλήρωση της Οικονομικής και Ακαδημαϊκής ισοτίμησης των πτυχιούχων ΠΕ-ΤΕ.

* Στην επαναφορά των ατομικών Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου για το προσωπικό καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης και το διώξιμο των εργολάβων. 

Το μήνυμα που μεταφέρθηκε σε όλες αυτές τις συναντήσεις ήταν:

Στις 21 Μάη ξεκινάμε να χτίζουμε ένα ισχυρό μέλλον.

Με Δικαιοσύνη παντού.

Με Δικαιοσύνη και στα νησιά μας.

27 Απριλίου 2023 Το Γραφείο Τύπου