ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Άγριο ξύλο σε διαδηλωτές και δικηγόρους από τις δυνάμεις καταστολής

Την ίδια στιγμή που το κράτος λειτουργεί με απίστευτη εκδικητικότητα απέναντι στον κρατούμενο, απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, η ζωή του οποίου κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή, δυνάμεις καταστολής ξυλοκοπούν και συλλαμβάνουν αναίτια διαδηλωτές, χτυπώντας με βαρβαρότητα δικηγόρους που σπεύδουν στο σημείο να βοηθήσουν τους ανθρώπους.

Στην ειρηνική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα με σκοπό την στήριξη στον απεργό πείνας, εκτυλίχθηκαν στιγμές απίστευτης αγριότητας από τα ΜΑΤ. Μετά τη ρίψη χημικών και κρότου λάμψης, άρχισαν να σέρνουν στην κυριολεξία διαδηλωτές, να χτυπούν στα τυφλά και να συλλαμβάνουν κόσμο, που μόλις καλά καλά είχε προλάβει να ανοίξει τα πανό.

Δικηγόροι που προσπάθησαν να παρέμβουν, επειδυκνύοντας τη δικηγορική τους ταυότητα και φωνάζοντας την ιδιότητά τους, κατέληξαν επίσης να ξυλοκοπηθούν από τις δυνάμεις καταστολής με χρήση ασπίδας, γκλομπ και κλωτσιές. Δεν μιλάμε δηλαδή απλώς για παρεμπόδιση άσκησης δικηγορικού λειτουργηματος.

Φαίνεται πως το μένος προς το πρόσωπο του ίδιου του κρατουμένου είναι τέτοιο, που όποιος-α τολμά έστω να αρθρώνει φωνή συμπαράστασης, θα τιμωρείται παραδειγματικά.

 

*Οι φωτογραφίες είναι του Μάριου Λώλου