ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη Δεύτερο Θέμα

Άφησαν αβοήθητο μετανάστη από τη Γουινέα – Πέθανε από περιτονίτιδα στην Κω

Απάνθρωπη αδιαφορία σε βάρος 44χρονου μετανάστη στο κέντρο κράτησης της Κω, καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Σύμφωνα με την καταγγελία ένας άτυχος άντρας από τη Γουινέα υπέφερε επί τρεις μέρες από φρικτούς πόνους, «αλλά οι φύλακες δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για μεταφορά στο νοσοκομείο. Έτσι έχασε τη ζωή του από περιτονίτιδα μετά από κρίση σκωληκοειδίτιδας!»

Η ΚΕΕΡΦΑ στην καταγγελία της αναφέρει, ότι  «ο κυβερνητικός ρατσισμός δολοφόνησε τον Macky Diabete στο κέντρο κράτησης στην Κω. Δεν πέθανε, δολοφονήθηκε ο Macky Diabate στη Κω γιατί οι ζωές των μαύρων δεν μετράνε για τους αστυνομικούς του Χρυσοχοΐδη στα κέντρα κράτησης».

«Το περιστατικό στην Κω θυμίζει το θάνατο του Μοχάμεντ Καμαρά σε Α.Τ. της Αττικής, όταν πάλι οι φύλακες δεν μετέφεραν έγκαιρα τον κρατούμενο σε νοσοκομείο. Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τον άδικο χαμό του Macky Diabete», αναφέρει καταληκτικά η ΚΕΕΡΦΑ και ζητά το κλείσιμο των «στρατοπέδων θανάτου» και «να μπει τέλος στην αστυνομική βαρβαρότητα».

  ΣΥΡΙΖΑ: Ρατσιστική κυβέρνηση – αδιάφορη για την ανθρώπινη ζωή

«Το γεγονός προξενεί οργή γιατί μια ακόμα ανθρώπινη ζωή χάνεται, θύμα της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μηταράκη.

Δεν μας προξενεί έκπληξη γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα ΠΡΟΚΕΚΑ και στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων.

Εκεί που φυλακίζονται στοιβαγμένοι ακόμα και για 36 μήνες άνθρωποι που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα παρά μόνο ότι ξεκίνησαν ένα μεγάλο ταξίδι για να γλυτώσουν από πολέμους και ακραία φτώχεια.

Η ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης που μετατρέπει σε φυλακή ψυχών την χώρα και όσοι την υπηρετούν είναι υπεύθυνοι για το θάνατο του Macky Diabete.

  • Απαιτούμε και θα επιδιώξουμε την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο τον 44χρονο μετανάστη.
  • Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να κλείσουν επιτέλους τα ΠΡΟΚΕΚΑ όπως και κάθε κέντρο κράτησης για ανθρώπους που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα».